покани

Начало | покани | „Празник на приобщаващото образование“ на 23 юни - покана към деца и родители

„Празник на приобщаващото образование“ на 23 юни - покана към деца и родители

Аз детето | 2016-06-21

„Празник на приобщаващото образование“ на 23 юни - покана към  деца и  родители

На 23 юни 2016 г. (четвъртък) от 17:00 ч. до 20:00 ч. ще се проведе „Празник на приобщаващото образование“.

Вход свободен и са поканени всички – деца, родители и учители.

Събитието ще бъде в градината на Once Upon A Time Biblioteka (зад Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“).

С това празнично събитие се отбелязва краят на националната кампания „Дни на приобщаването“ 2016. С нея през изминалите 3 месеца Център за приобщаващо образование си поставя за цел да популяризира принципите на приобщаващото училище. Философията на приобщаващото образование е философия на уважението, разбирателството и вярата, че е по-хубаво и ценно да сме заедно.

Програмата включва:

17:00 – 18:00 ч. – игри, творчество и нови знания в различни кътове, сред които всеки сам ще избира къде да се включи. С партньори на събитието ще организираме за децата творчески, занимателни и образователни приобщаващи активности. Децата ще научат по нещо ново, ще изработят по нещо, което да си отнесат вкъщи и ще срещнат нови приятели.

18:00 – 20:00 ч. – връчване на награди на победителите в конкурсите, част от национална кампания „Дни на приобщаването“ 2016, Джаз за деца с Венци Благоев, музикален поздрав от Детски хор „Пим-Пам“.

Кампанията „Дни на приобщаването“ 2016 се организира в рамките на Програма „Едно училище за всички“, която Център за приобщаващо образование развива заедно с пет училища партньори, с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Нейн фокус е създаването на първия български модел на приобщаваща училищна среда, който може да се приложи във всяко училище в страната.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град