новини детски

Начало | новини детски | Повече от 700 зрители присъстваха на раздаването на наградите „Сърцето на България“ и „Сърцето на София“ като част от инициативата „Различни, но заедно“

Повече от 700 зрители присъстваха на раздаването на наградите „Сърцето на България“ и „Сърцето на София“ като част от инициативата „Различни, но заедно“

Аз детето | 2017-04-07

Повече от 700 зрители присъстваха на раздаването на наградите  „Сърцето на България“ и „Сърцето на София“ като част от инициативата „Различни, но заедно“

За девети пореден път се връчиха Годишните награди на Артцентър „Кърнолски“ „Сърцето на България“ и „Сърцето на София“. Събитието, което е в рамките на инициативата „Различни, но заедно“ е под патронажа на столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова и в партньорство със Синдиката на българските учители. Благотворителният концерт-церемония се състоя пред повече от 700 зрители в зала „Тържествена“ на Военна академия „Г. С. Раковски“ вечерта на 5 април. Отличията се присъждат на личности, неправителствени организации и компании за творческата и обществената им дейност в полза на децата и младежите.

Наградата „Сърцето на България“ получи Нешка Робева за изключителен принос в издигането и утвърждаването на България в световния спорт и за популяризиране на спорта сред децата и младежите. За почти 25 години треньорска работа нейните възпитанички са завоювали 294 медала, 7 световни, 10 европейски титли и 2 вицеолимпийски титли.

Почетните награди „Сърцето на София“ бяха връчени на Ансамбъл „Росна китка“, Васил Цолов – кмет на район „Оборище“ при Столична община, Зонта клуб „Света София“ и Зонта клуб – „София“, на директора на ПГТ „Макгахан“ – София, Антония Гаврилова, на Недялка Димитрова – старши учител по математика в НПМГ „Акад. Л. Чакалов“ – София, на Мартин и Стефан Савови, ученици от Първа английска езикова гимназия в София.

В инициативния комитет за номинация и избор на призьорите участваха председателят на Съюза на българските учители ЯнкаТакева, директорът на дирекция „Образование“ към Столична община Мария Минчева, директорът на Регионалното управление по образование – София-град Ваня Кастрева и заместник-председателят на Артцентър „Кърнолски“ Снежана Полихронова-Кърнолски. Събитието беше уважено от предишни носители на почетните знаци, сред които Теодора Павлович, Хайгашод Агасян, Маргарита Попова.

В тазгодишното издание със свои изпълнения в концерта-церемония взеха участие хор „Космически гласове“, Хайгашод Агасян, солисти и възпитаниците на Вокална студия „Дъга“, дует от Студио за модерен танц G, Тодор Георгиев – Toshey, Танцова школа MovinArt, Балетна и танцова школа „Ка денс“, Ансамбъл „Росна китка“, ученици при училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“, Група за танци „Импулс“ при Специалното училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“. Водещ на концерта-церемония беше Ива Дойчинова.

Сред официалните гости на събитието бяха министърът на младежта и спорта професор Даниела Дешева, заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов, началникът на Регионално управление на образованието София-град Ваня Кастрева, кметът на Район „Оборище“ при Столична община Васил Цолов и други. Сред публиката присъстваха много учители, ученици и директори на столични училища.

По време и след концерта-церемония се набраха близо 400 лева за 18-годишния музикант Цоньо Цветков, който в жестока конкуренция с хиляди други кандидати е приет в най-престижния музикален колеж „Бъркли“ в Съединените щати, но не му достигат 20 000 долара да се запише.

Инициативата „Различни, но заедно“ е част от Програмата за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2016 г. и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“. Концертът-церемония се проведе с подкрепата на Столична община, Военна академия „Г. С. Раковски“, Регионално управление на образованието София-град, Дирекция „Образование“ при Столична община, Община „Оборище“ и с любезното съдействие на издателска група „Анубис-Булвест“, издателство „Изкуства“, фирма „Трим“, „Мис Джо“ ООД – вносител на Харибо за България.

Медийни партньори на „Различни, но заедно“ са Българска национална телевизия, Списание Осем, сайтът Peika.bg, сайтът Az-deteto.bg, Радио FM+, БТА, БНР, вестник „Учителско дело“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град