новини детски

Начало | новини детски | Потър-манията продължава – книгите за момчето магьосник излизат отново с красиви корици

Потър-манията продължава – книгите за момчето магьосник излизат отново с красиви корици

Аз детето | 2016-07-25

Потър-манията продължава – книгите за момчето магьосник излизат отново с красиви корици

Здравейте, фенове на Хари Потър! Знаем, че в последните няколко години тайничко тръпнехте да разберете дали необятното въображение на Дж. К. Роулинг няма да намери вълнуващо продължение на магичната си поредица.

Опитахме се да заситим глада си за приключения с „Куидичът през вековете“, „Фантастичните животни“ и илюстрованата версия на първата част – „Хари Потър и Философският камък“, но вече е време да преминем към същината, към истинското продължение. Отново ще можете да поемете на пътешествие в компанията на дръзкия Хари, любознателната и грижовна Хърмаяни и верния Рон, да прекосите за един последен път Диагон-али, а защо не и да се върнете в Хогуортс за часа по черна магия. Нова осма книга за приключенията на магьосника Хари Потър излиза точно днес!

„Хари Потър и прокълнатото дете“ не е роман, а пиеса, написана от Джоан Роулинг в сътрудничество с писателя Джак Торн и режисирана от Джон Тифани. Тя разказва за приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни. Действието се развива деветнадесет години след събитията в последния роман – „Хари Потър и даровете на смъртта“.

Роулинг споделя пред медии, че новата книга ще хвърли светлина върху неизвестна част от „историята на легендарния вълшебник“, включително ще разкаже за живота на убитите му родители. Тя е убедена, че когато зрителите видят спектакъла, ще се съгласят, че това е най-добрата форма за новата история за Потър.

Но това не е всичко! Имаме още една новина – две в едно! По случай рождения ден на Роулинг и на самия малък магьосник издателство „Егмонт“ ще преиздаде 7-те книги, които не са ни карали да спим по цели нощи, с чисто нови яки корици. На 31-ви юли тази година ще излязат и новите-стари книжки. Новите илюстрации са създадени през 2014 г. и са дело на многократно награждавания за творчеството си британски художник Джони Дъдъл. Целта на промяната е да провокира интереса и въображението на новото поколение читатели на фантастичните истории за Хари Потър, твърдят от „Егмонт“. Цената на книги от 1-ва до 3-та включително ще е 19,90 лв., а на 4-та до 7-ма – 24,90.

А нали не забравяте, че през ноември ни чака и новият пълнометражен филм „Фантастични животни и къде да ги намерим“. Изобщо магията на Хари Потър май никога няма да спре. Тя е един невероятен полет на въображението, който ще ни вълнува и отново, и отново, а някой ден ще вълнува и нашите деца!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град