афиш

Начало | афиш | Подарък за децата предлага Летен театър-Бургас в рамките на музикални празници „Емил Чакъров“

Подарък за децата предлага Летен театър-Бургас в рамките на музикални празници „Емил Чакъров“

Аз детето | 2018-08-15

Подарък за децата предлага Летен театър-Бургас в рамките на музикални празници „Емил Чакъров“

Операта за деца „Пинокио“ на композитора Александър Йосифов ще бъде поставена на 17 август за първи път на сцената на Летен театър – Бургас в рамките на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“. Началото на спектакъла е съобразено с препоръчителния дневен режим на малките зрители и е изместено с час по-рано от обичайните спектакли на Държавна опера – Бургас – малкото дървено човече ще излезе на сцената в 19:30 ч., съобщават от burgasinfo.com Постановката на „Пинокио“ е дело на младия и талантлив оперен режисьор Денис Иванов, чието дело са и декорите, костюмите и гримът на артистите.

Заради работата по „Пинокио“ Денис Иванов изучава прототипа на татко Карло, а именно, Карло Лорендзини, по-известен като автора Карло Колоди. Той е бил вдовец, страдащ много от това, че няма деца. Това страдание обаче се е превърнало във вдъхновение за история за собствено дете. Така Денис Иванов открива нещо по-различно от обичайно известното за самия Пинокио. „Много се старах да създам образа на съвременния хлапак, защото преди 20-30 години той се е възприемал по начин, абсолютно неадекватен за наши дни. Героите са много истински и живи, абсолютно съвременни и модерни. Представлението е много приказно, вълшебно, решено в много модерен стил на изразяване, сценографията е под формата на книги, много книги, приказни магични книги, и героите излизат от тях и сами създават историята в движение“, разказва Денис Иванов.

„Пинокио“ в Бургас се изпълнява под диригентската палка на маестро Цанислав Петков, а в спектакъла ще участват оркестърът и балетът на Държавна опера – Бургас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град