игри в дома

Начало | игри в дома | Победи лошото време и се забавлявай въпреки него само с един кашон и капачки!

Победи лошото време и се забавлявай въпреки него само с един кашон и капачки!

Аз детето | 2019-05-10

Победи лошото време и се забавлявай въпреки него само с един кашон и капачки!

Месец май определено не е такъв какъвто го очаквахме. Смятахме, че ще има малко дъжд и много слънце, а пък то какво.... оказа се точно обратното. Вали всеки ден! Ако пък не вали ще духа много силен вятър, ако пък не духа силен вятър ще е студено и мрачно. Каквото и да се случва, времето не е каквото трябваше да е през май. Вие разбира се пак можете да излизате навън, но сме сигурни, че не е толкова подходящо за дълго пребиваване и весели игри. Просто не е никак приятно да се опитваш да тичаш и вятъра да духа срещу лицето ти. Да те мокрят пък едри капки дъжд по главата пък не е толкова забавно колкото звучи. Със сигурност всеки от вас има какво да прави и у дома, но от опит знаем, че накрая всичко доскучава. Какво да правите тогава? Няма да повярвате, но един кашон и малко пластмасови капачки осигуряват най-забавната игра за всеки член на семейството. И ако не ни вярвате на думи, нека ви кажем, че тази идея е изпитана лично от нашата читателка Петя Стефанова на 12 години, нейното братче Стефан на 4 и родителите ѝ. Всъщност цялата идея идва от нея.

Един ден, докато Петя си скучала и гледала дъжда през прозореца, а пък братчето ѝ направо полудявало, че не може да излезе навън, съвсем спонтанно се появила и тази игра. Всъщност нейният откривател е Стефан. Той бил наистина ядосан, че не може да излезе и затова ядосано започнал да хвърля капачки, които намирал из къщата в един кашон. Накрая обаче без да осъзнава се оказало, че всъщност му е доста забавно. Виждайки как се успокоява и дори усмихва Петя също се присъединила към по-малкия си брат.

Накрая те започнали да се отдалечават все повече от кашона, за да видят кой ще го уцели от най-далеч. Опитвали се да вкарат капачката точно където и другия или пък да я хвърлят така, че капачките вътре да се поместят от новата. После се редуват опитвайки се всяка капачка да застане до другата. Толкова изглеждали щастливи, че дори и родителите им се включили. Така че, Петя съветва и вас ако се чувствате ядосани на времето навън, да опитате и ще видите колко всъщност забавно може да бъде... Да, дори един кашон и малко капачки могат да ви забавляват – Петя и Стефан са сигурни в това!

Снимка: Петя СтефановаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град