фокуси

Начало | фокуси | Плаващата чаша – интересен фокус за напреднали магьосници

Плаващата чаша – интересен фокус за напреднали магьосници

Аз детето | 2019-03-20

Плаващата чаша – интересен фокус за напреднали магьосници

Опитайте невероятния фокус на Дженаите от Атланта. Той е измислен през далечната 1990 година и е представен за първи път пред публика през 1991 в едно известно казино. Тогава този фокус е предизвикал истински фурор, днес обаче изобщо не е популярен, което в никакъв случай не го прави безинтересен. Опитайте го и кой знае, може благодарение на вас отново да се надигне от магическата шапка и да се възроди.



Целият фокус се състои в това, че в една чаша с вода може буквално да левитира, противно на гравитацията и всички закони на природата. Опитайте този фокус и ще зашеметите и учудите всичките си приятели и семейството си с този супер готин магически трик.



За фокуса ще ви трябват:

  • една пластмасова чаша
  • ножица
  • тиксо
  • панделка
  • бял кламер
  • кабарче
  • гумичка
  • клещи
  • въженце с дължина около 30 см
  • жичка


Няколко съвета преди да започнете:
Това е един от онези готини магически трикове и си струва усилията. Отделете малко време и го направете внимателно за най-добър ефект. Използвайте мека пластмасова чаша за най-добри резултати. При подготовката на фокуса може би ще се нуждаете от малко помощ на възрастен, така че гледайте да има възрастен наблизо.


Бъдете внимателни при работа с кабарчето. Бъдете внимателни и когато използвате клещи.


Жичката, която ви трябва, често се използва за направата на бижута и можете да я намерите в повечето занаятчийски магазини.



Да се заемаме с фокуса:
1. Първо, с помощта на кабарчето, направете две малки дупчици в горната част на пластмасовата чаша, около един сантиметър от ръба на чашата. Ние открихме, че това се прави най-добре като помолите някой да задържи гумичка за триене там, където ще са дупките и след това вие го продупчите с кабърчето.


2. Сега направете същото от другата страна на чашата, но точно на същото място. Това е важно, защото ако дупките не са точно в средата на чашата, крайният ефект няма да е толкова успешен.


3. Сега нанижете жичката през дупките на чашата, тя трябва да е дълга около 30 см, за да се получи. След като го направите чашата ви трябва да изглежда така: от двете и страни се виждат два края на жичката и когато ги хванете чашата трябва да виси във въздуха.


4. Украсете горната част на чашата с панделка, така че жичката да не се вижда, това е важно за номера, а и добавя малко магия.


5. Сега е ред на въженцето за да не се развали увийте двата му края с тиксо. Започнете като кажете, че това е съвет от истински професионален фокусник, който може да се използва за всички трикове с въжета.


6. Следващата стъпка е да се подготви „куката“. Тя се прави с кламер, като може би за тази стъпка ще ви се наложи и помощ от възрастен, който да направи кукичката.


7. Сега е необходимо да намерите най-подходящото място за кукичката на въжето, където тя няма да се вижда и да я закачите. Преди това обаче поставете въжето в чашата и го вдигнете на около 2 см от дъното.


Това е всичко.



Сега вижте видеото и как се прави фокусът.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град