играчки

Начало | играчки | Пет от най-готините играчки, които очакваме да се появят у нас

Пет от най-готините играчки, които очакваме да се появят у нас

Аз детето | 2016-01-22

Играчките отдавна вече не са това, което бяха. Докато вашите родители са се радвали на пумпал или кола с дистанционно, като на нещо изключително и невиждано, то за вас днес това са не само безинтересни играчки, но дори и непознати. В това разбира се няма нищо лошо, няма нищо лошо и в това светът да се развива и да се откриват нови и нови неща и да се произвеждат все по-модерни играчки. Още повече, че играчките, които имаме сега, биха се сторили на вашите внуци такива, каквито за децата днес са тетрисът, тамагочито и всички други подобни. Това всъщност се случва винаги. Така например вашите дядовци и баби не са разбирали играчките на родителите ви. Дори готините играчки, които познавахме до миналата година, вече ще бъдат заменени с по-нови и модерни. Знаете ли, че вече има играчки, които дори се свързват с интернет... Разбира се, че знаете! Но сега ще ви кажем и нещо, което не знаете. Тази година най-големите производители обещават да направят играчки, каквито никой никога не е виждал. Толкова интересни, забавни и поучителни, че да не ни омръзват с години и да не излизат от мода. Сега ще ви представим петте най-очаквани играчки за тази година. Предполага се, че те ще излязат по Коледа, но пък не пречи още отсега да си направим списък с желания.

Anki Overdrive

Всеки по-възрастен познава така наречения „аутобан“ и неведнъж и два пъти си и е играл и се е забавлявал с него. Със сигурност и вие познавате онази писта за състезание с колички, която често се захранва с батерии и част от забавата е сам да сглобиш пътя за количките, а след това да започне и голямото състезание. Сега този тип играчки ще бъдат издигнати на ново ниво. Основната идея разбира се е запазена, но ще претърпи редица подобрения. Новата писта за колички предлага сами да сглобявате и боядисвате количките. Това няма да е всичко, пистата, която ще бъде сглобявана от вас, ще предлага осем различни варианта, а с допълнителни части ще могат да се правят и скокове, кръстовища и тунели. Количките също ще бъдат „ъпгрейдвани“, като всяка ще има свои качества: едната ще е по-бърза от другата, някои ще спират по-добре, други ще взимат по-лесно острите завои. Освен това количките няма да бъдат контролирани с дистанционно, а от смартфона или таблета. Това също предлага много възможности за самата игра – ще има различни режими на игра, точно като в някоя компютърна. Ще трябва да минавате цялото трасе за определено време, с определена скорост или определен брой скокове. Ще има и още по-състезателен режим, в който ще има класация и ще се изправяте пред различни предизвикателства с деца от целия свят. За още по-голям ефект пистата ще предлага и интересни звуци и осветление. Направо вече нямаме търпение да я пробваме.

Ozobot

Не по-малко интересен ще бъде и Ozobot. Той пък ще направи така, че всички настолни игри да станат по-истински и вълнуващи. Освен че може да ни помага при играта на „Монополи“ или друга стратегическа игра, той идва и с няколко собствени игрални полета, в който можете да го управлявате с глас и вместо да теглите картички с нещата за правене на съответните полета, той ще ви прожектира филмчета. Това съвсем не е всичко, отново чрез телефона и компютъра ще можете да програмирате този чудесен робот да се движи из лабиринти, състезателни писти и дори да танцува. Благодарение на невероятните и модерни сензори, роботът бързо разпознава и реагира на вашите команди и препятствия по полето.

BB-8

Говорейки за роботи, няма как да подминем най-известния в момента робот в света BB-8 от любимите ни „Междузвездни войни“. В действителност той вече се продава на някои места по света, така че да се надяваме съвсем скоро и при нас. Роботът се контролира с iPhone или Android смартфон и има няколко режима на работа, включително напълно автономен, при който патрулира из дома ви. Може да го използвате и за да изпращате съобщения, които се визуализират през приложение за добавена реалност.

WowWee MiPosaur

Сега пак ще поговорим за роботи, но в малко по-различен аспект. Някога питали ли сте се какво ще стане, ако комбинираме нещо от далечното минало на планетата Земя със сегашните технологии. И да не сте, ще разберете. Няма да има по-желана играчка, особено от момчетата, която да съдържа в себе си робот и динозавър. MiPosaur е най-добрият робот-динозавър – домашен любимец, който може да има едно дете. Не само, че ще отговаря на всяка ваша команда, но той ще ви следва навсякъде, където отидете и винаги ще е готов да си играе с вас на всичко. Производителите твърдят, че дори ще има специално приложение, чрез което ще можете да играете на криеница с този сладък приятел. А когато е прекалено досаден, можете просто да го затворите в яйцето му и да си починете малко един от друг.

Sky Viper Camera Drone Quadcopter

Дроновете като цяло, пък и дроновете за деца изобщо не са нещо ново, но какво ще кажете да си имате дрон с камера, която вижда всичко? Можете да снимате прекрасна гледка или пък разходката си в планината, каране на колело, скейтборд или каквото решите. Пък и просто е много готино да управляваш дрон!

А сега оставяме на вас да помечтаете коя от тези играчки бихте искали!

Снимки: informationweek.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град