важните неща

Начало | важните неща | Пет идеи за забавни семейни разходки и дейности, които ще запомните завинаги

Пет идеи за забавни семейни разходки и дейности, които ще запомните завинаги

Мирела Любенова | 2018-08-25

Ако попитате родителите си кое е това, което са правили през лятото като малки, вероятно ще си спомнят за някоя прекрасна семейна разходка из гората или поне близкия парк. Разбира се през лятото има и много други забавления, но запомнете едно от нас: лятото е, за да излизаме навън. Няма друг такъв сезон, който да предлага толкова много възможности за излизане на толкова различни и интересни места, които да са приятни за цялото семейство. Разбира се ние не ви съветваме изцяло да оставите компютрите и смартфоните, след като знаем, че никой на тази планета не може да направи това изцяло. Но все пак опитайте поне през лятото да прекарвате по-малко време с тях и повече със семейството навън. Ето и някои от нашите любими идеи за семейни забавления и разходки, които се надяваме да вдъхновят и вас.

Дърво в буркан

Дървото в буркан е особено красиво и ефектно. Не се притеснявайте, идеята не е да се опитате да вкарате истинско дърво в буркан. Идеята е да излезете всички заедно, да съберете няколко свежи зелени шишарки или пък ако се намират узрели, няколко цветенца, две-три малки клончета от дървета и борчета. След това можете да направите един общ красив буркан или всеки да си изработи свои. Просто е! Сипвате малко студена вода в буркана и внимателно нареждате това, което сте събрали. Става страхотна украса и идеално семейно забавление, комбинирано с весела разходка.

Да рисуваме на въздух

Пригответе раница в която да съберете всички инструменти, като за истински художници – четки, моливи, бои, пастели и най-важното бели листа. След това излезте навън, на разходка – в парка, в планината, на поляната на село, на морето или където и да се намирате. Сигурни сме, че ще намерите някое красиво място, можете да нарисувате дори небето. След това вземете четките, боите и рисувайте. Можете заедно семейно да нарисувате една обща картинка или пък всеки да нарисува своя и след това да си направите готин албум със семейни рисунки от едно незабравимо лято.

Рисуване в стил мандала

Напоследък сред възрастните се разпространява един стил на рисуване наречен мандала. Говори се, че той облекчава стреса, но още по-хубаво е и вие да опитате, може да не сте под стрес, но е забавно. Съберете всякакви горски съкровища – пръчки, камъни, листа, тревички, диви цветя и започнете да създавате. Редете ги в някаква симетрична форма и разбира се след това не забравяйте да си направите снимка за албума.

Направете си пикник

Лятото не е истинско лято, ако няма пикник. Няма да ви даваме съвети, знаете как се прави – красива местност, одеяло, малко храна и напитки и разбира се много весело настроение и желание за игри!

Направете си вулкан

Това си е чиста наука и сме сигурни, че ще се хареса на всички. Пригответе си предварително само пластмасова бутилка, сода и малко оцет. Можете дори да напълните бутилката направо с оцет. След това излезте навън, за плажа този вулкан е просто перфектен. Натрупайте голяма купчина пясък и оформете голяма дупка отгоре, която да прилича на кратер. Поставете вътре пластмасовата бутилка, така че само гърлото ѝ да се вижда отгоре и се пригответе за изригване. Сипете содата и се насладете на ефекта. Той е просто уау!

Желаем ви весело и незабравимо лято!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град