новини детски

Начало | новини детски | Първолакът излиза 250 лева

Първолакът излиза 250 лева

Надя Панчева, 12 г., Стара Загора | 2006-09-05

Точно 10 дни остават до 15 септември, когато училищата пак ще се изпълнят с деца. Най-голяма е емоцията за първокласниците и техните родители, защото децата ще пресекат за пръв път училищния праг. Всичко това обаче логично е свързано и с доста неизбежни разходи, които могат да стигнат и до над 200 лева. Лятото свършва и пак идва време за училище. Най-голяма обаче е тръпката за първолаците и техните родители.

Всичко това обаче е свързано с неизбежни разходи, които всеки преценява според джоба си. Разликата в цените на марковите магазини и на кварталния пазар е много голяма. Така първолакът може да излезе и 25, и 250 лева.

На "Илиянци" в София например можете да купите чанта за първолака с всякакви други ученически пособия за около 10 лева. Като прибавим и поне един спортен екип за физическо, сметката става към 24-25 лева.

На някои щандове могат да се намерят тетрадки за 15 стотинки и химикалки по 0,22 лв. бройката. По сергиите на по-оживените софийски пазари има официални обувки за малките госпожици на цени от порядъка на 10-12 лв., а гуменките вървят само по 5 лв.

Ако обаче искате вашето дете да е лъскаво облечено и да направи впечатление, трябва да се поразходите по "Граф Игнатиев" и "Витоша". В магазини като "Ориндж" има голямо разнообразие от стоки и ще ви бъде трудно да избирате.

Ако желаете, може да си направите пълен ученически комплект на определена марка – от чантата та чак до химикалката, има специални серии и за момичета, и за момчета. Най-търсени от момчетата са нещата на Yamaha и на Мaui, като има чанти, несесери, тетрадки и портмонета на тези фирми.

Голям интерес за малчуганите представляват и раниците с техните любими герои Супермен и Човека паяк, които вървят на цени от порядъка на 60-70 лв. Малките госпожици пък се кипрят с шарени чантички на United colour of benetton за по 70-100 лв.

В ученическите серии за момичета преобладава розовото и виолетовото и навсякъде има сърчица, звездички и цветенца. Много майки купуват за своите красавици продуктите на Witch, на които са изрисувани героините от едноименния комикс. Хит сред госпожичките са и специалните детски парфюми, гримове и бижута. Ако сте решили да зарадвате малкото си момиченце с такива глезотийки, това ще ви струва около 60 лв. Цените обаче не плашат майките и те са готови да похарчат огромни суми, само и само техните деца да изглеждат добре, споделят продавачи. Повечето от тях държат не само на фасадата, но и на качеството. Те търсят раници с ортопедичен гръб и на колелца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град