За родители

Начало | За родители | Отварят артателиета за деца с автоимунни заболявания

Отварят артателиета за деца с автоимунни заболявания

Аз детето | 2017-11-03

Отварят артателиета за деца с автоимунни заболявания

Артателиета за деца с автоимунни заболявания ще ги подпомагат да преодоляват стреса от диагнозата чрез изкуството на танца, рисуването, музиката и театралното изкуство. Ателиетата ще води актрисата и арттерапевт Стефания Колева. Те са част от информационната кампания за малките пациенти и техните семейства, която стартират млади лекари-специалисти. Събитията в рамките на кампанията се организират с подкрепата на АбВи България и в партньорство с Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит и онлайн платформата Probudise.bg, която съдържа информация за най-често срещаните автоимунни заболявания.

Кампанията стартира със събитие, което събра деца с ювенилен идиопатичен артрит, псориазис, болест на Крон и техните родители, лекари, представители на пациентски организации и медии. Специален участник в събитието беше актрисата Стефания Колева. „Арттерапията е съпътстваща медицинското лечение и резултатите са много добри. Със силата на изкуствата – музика, танци, театър, рисуване, поезия – децата могат по-лесно да изразяват себе си, да се социализират, да придобият самочувствие. Препоръката ми към родителите е те да бъдат по-отворени към такъв вид занимания, защото това може да бъде положително както за самите пациенти, така и за цялото семейство и обкръжаващата среда“, каза Стефания Колева.

Освен като лице на каузата, тя подкрепи кампанията и в ролята си на сертифициран арттерапевт, като проведе първото от поредица артателиета за малките пациенти. По същото време, техните родители имаха възможността да се консултират с лекари-специалисти и да получат съвети и отговори на въпросите си относно грижата за своите деца.

Следващото артателие ще бъде в събота на 4 ноември от 10.30 часа в СОХО на ул. „Искър“ 4 в София.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град