новини детски

Начало | новини детски | Отлично представяне на “Веселяче” в Румъния

Отлично представяне на “Веселяче” в Румъния

Светослав Бориславов, 9 год. гр. Попово | 2006-07-28

През тази седмица от гр. Къмпалунг – Румъния се завърнаха децата от поповския танцов състав “Веселяче”. Те взеха участие в празника на града наред с най-известните румънски звезди. Първият концерт беше на стадиона в Лерещи пред многобройна публика, която не пестеше аплодисментите си за нашите танцьори и певци. 40-минутната програма от български народни песни и танци завърши с изпълнение на популярната румънска песен “Баде пъларие”, която запяха всички присъстващи. Накрая се извиха прави хора и се получи истински празник. На внушителната сцена в Къмпалунг поповските изпълнители бяха редом с най-известни професионални певци и танцьори от Румъния. Многочасовият концерт се предаваше директно по Националната румънска телевизия.

Поповските деца видяха и някои от историческите забележителности на Румъния, като например: замъка на граф Дракула и църквата, строена от Майстор Манол.

Кметът на Къмпалунг Калин Йоан Андрей и заместник кметът на Попово инж. Тодор Ненов си размениха послания за бъдещо културно и икономическо сътрудничество.



Коментари
3 коментара

Симона Венелинова, 9 г.,

Публикувано на 10.12.2008

веселяче са най добритеееееееееееееее

Яна Здравкова, 10 г.,

Публикувано на 24.06.2009

няма какво да говорим ние сме наи добрите"ВЕСЕЛЯЧЕ"

Димитър Илиев , ,

Публикувано на 26.10.2009

Който каквото иска да казва но сме най- добрите, но благодарение на г-жа Димова

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град