спорт

Начало | спорт | Открит урок по футбол с треньор на Арсенал

Открит урок по футбол с треньор на Арсенал

Аз детето | 2014-03-13

Открит урок по футбол с треньор на Арсенал

На 18 март сто и двадесет български деца ще имат уникалния шанс да тренират футбол под ръководството на треньора от детската футболна школа на Арсенал Джоузеф Сътън. Англичанинът ще проведе първия открит урок по футбол на английски език у нас за ученици на възраст между 12 и 14 години  на Спортен комплекс „Академика IV-ти километър“ от 8.30 и от 12.30 часа.
    
Тренировката по футбол на световно ниво се организира съвместно от консултантска компания за образование в чужбина - фирма „Интеграл” и най-големия британски летен езиков център „Експортийз”, чийто партньор е школа по футбол на британския елитен клуб „Арсенал”.

Целта на инициативата е да помогне деца с интереси към любимия спорт да се докоснат до големия футбол, като междувременно повишават езиковите си познания в неформална среда. Демонстрационният урок е част от програмите на езиков център Експортийз и Арсенал за летни ваканции на деца от цял свят. Целта е бъдещите таланти да научат отлично английски език, както и специфичната спортна терминология, което да ги подпомогне по пътя към световния футбол.

Подобни уроци са изключително популярни в Европа и САЩ  и са се основа за подбор на талантливи деца, които поемат по пътя към големия футбол. В България те се провеждат за първи път с ФК Арсенал, съобщават от организатора фирма „Интеграл”. Поради уникалния формат и възможностите, които предоставя, събитието е подкрепено и от Столична община и БФС.

Окритият урок ще се проведе в две групи по 60 деца, които ще бъдат разпределени в три зони по възраст и ще тренират под ръководство на Сътън. Всяка подгрупа ще носи името на настоящ топ-играчи на Арсенал. Тренировките ще преминат през три етапа по 45 мин: футболен мач; тренировка с Джо Сътън и тестване на уменията. „Надявам се в България да открия нови таланти и млади любители на футбола”, споделя Джоузеф Сътън преди първото си посещение в София. Сътън започва треньорската си кариера едва 16-годишен през 2001 г. във футболен клуб Oxford United. След 10-годишна треньорска кариера в Европа и САЩ, от декември 2012 г. той е назначен за  технически директор на детско-юношеските  школи към футболен клуб „Арсенал” .

Тренировката ще демонстрира как летните езикови лагери, съвместно с големите спортни клубове и академии по изкуствата обучават деца от цял свят, за да напреднат по английски като същевременно практикуват любимия спорт или изкуство. Учениците тук са разделени в зависимост от футболните си умения. Начинаещите започват с умения за контролиране на топката, включително удари с глава и крак. Играчите постепенно напредват до основите на отборната игра и тактиката, с развитие на креативността и умения за играта под напрежение. Курсистите получават и знания относно фитнес тренировки, правилно хранене и подготовката за игра. Програмата за напреднали е за спортисти пък включва подобряване на техническите умения и тактическите знания, функционално позициониране по време на играта и концепции за отборна игра на високо ниво.

По думите на мениджъра на  ФК Арсенал Арсен Венгер, "Във футболната школа на отбора са добре дошли деца от всички нива и няма значение кой е любимият им отбор, просто искаме всички да се забавляват, докато се учат да играят футбол така, както го правим в Арсенал!"

За участие в открития урок се допускат момчета и момичета с интереси в областта на футбола, които отговарят на възрастовите условия и имат необходимите езикови умения. За целта е нужна единствено регистрация на адрес: www.integral.bg/arsenal Консултант на Интеграл ще се свързва с всеки регистриран, за да уточни в коя възрастова група попада и на какво ниво владее английски.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град