Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Очакват ни пет нови магически филма от света на Хари Потър

Очакват ни пет нови магически филма от света на Хари Потър

Аз детето | 2016-10-18

Очакват ни пет нови магически филма от света на Хари Потър

Трябва да признаем, че бяхме доста приятно изненадани, след като „19 години по-късно“ се появи нова книга от света на Хари Потър, в която отново ще можем макар и за кратко да се срещнем с магьосници, магически пръчки, хиляди заклинания, фантастични животни и летене с метли. Сега обаче това изобщо не ни учудва, а направо ни озадачава. Просто се чудим как по-точно биха могли да измислят цели пет филма. Вярно, че светът на магьосниците е безкраен и пълен с въображение и неща, които чакат да бъдат измислени. Но цели пет филма за животни... Въпреки тези наши размисли, нека ви кажем и щастливата за милиони фенове по света новина.

Първият филм от новата приказна сага на Джоан Роулинг „Фантастични животни и къде да ги намерим“ ще има своята премиера след няколко седмици и авторката на Хари Потър разкри, че трябва да се настроим за доста дълга поредица. Тя заяви, че са предвидени общо пет филма, въпреки че първоначално бе заявено, че ще е трилогия.

„Винаги сме знаели, че ще са няколко филма. Първоначално нямахме конкретна представа колко и затова обявихме поредицата като трилогия. Но вече има яснота и ще са общо пет“, каза Роулинг на специално събитие в Лондон.

Действието в новата сага се развива 70 години преди появата на Хари Потър и неговите приятели в Хогуортс. Еди Редмейн играе магизоолога Нют Скамандър, който обикаля света, за да документира странни магични създания и пише учебника „Фантастични животни и къде да ги намерим“, по който учиха героите в сагата за Хари Потър. Той си донася в Ню Йорк един куфар с подобни фантастични зверове, някои от които обаче успяват да избягат и приключението започва. А то, както стана ясно, ще е много, много дълго. След месец – на 18 ноември, ще се състои премиерата на първия филм от поредицата, а следващият е планиран за 2018-та година.



Коментари
1 коментар

Габриела Велева, ,

Публикувано на 18.10.2016

Даааа! Аз съм много голям фен на тази поредица (и на ,,Пърси Джаксън и боговете на Олимп")Много съм щастлива,че ще има филми,свързани с поредицата,въпреки че книгите са по-увлекателни:) Искам да попитам няколко неща свързани с поредицата,ако може. 1.Колко и какви книги се очакват още свързани с поредицата? 2.^Кога се очаква да са на българския пазар или онлайн? 3.За сега само тези 5 филма ли се очакват и първо по кината ли ще излязат? 4.И петте филма ли са свързани с ,,Фантастични животни и къде да ги намерим"? 5.Очаква ли се авторката да идва в България през 2017 или до края на тази година и ще съобщите ли в Аз-детето?

От редакцията: Здравей! И ние също харесваме Пърси Джаксън, затова се радваме, че ни пишеш. Казваме нещата, така както ги знаем и ние до момента, макар че могат да се променят, защото след "Хари Потър и прокълнатото дете" очаквахме това да е края. ;-)

1. За сега последната книга била последна, нямало да има повече. Макар ние силно да се съмняваме, но още никой не го е потвърдил наистина.
2. Предвид това, че нямало да има повече книги за сега, няма да се продава нищо.
3. За сега са само тези - да, което също не е малко. Цели пет са! Ще са само на кино, първия даже ще го дават сега на 18-ти ноември тази година му е премиерата.
4. За сега информацията е точно такава. И петте филма ще са посветени на тази тема, като има слухове, че по някое време пак ще се появяват в тях и старите ни любимци.
5. Това няма как никой да знае, освен хората от самите издателства и най-вече от "Егмонт", който издават книгите, но ако разберем нещо по този въпрос, няма как да не съобщим веднага. Това е, което знаем ние и разбира се, ако някой от вас е прочел нещо друго по въпроса ще се радваме да го сподели или пък просто са сподели какво мисли за новината. ;-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град