спорт

Начало | спорт | От обикновено във вълнуващо: превърнете карането на велосипед в семейно приключение

От обикновено във вълнуващо: превърнете карането на велосипед в семейно приключение

Аз детето | 2017-05-28

От обикновено във вълнуващо: превърнете карането на велосипед в семейно приключение

Между децата и велосипедите винаги е имало специална връзка, която никога не може да бъде разрушена! Карането на велосипед е забавен ритуал, „паспорт“ за светове извън вкъщи и телевизията, компютрите и останалите технологии, дори за малко. Карането на велосипед е забавление, свобода и чист въздух – всичко, от което едно дете се нуждае, за да бъде такова и за да е щастливо. Нещо повече, колоезденето е здравословно занимание, което никое дете няма да надрасне. Но не само това, колоезденето носи още редица ползи: помага да изградите сила, баланс и като цяло да спортувате, а всеки знае, че спортът е полезен, укрепва сърцето, белите дробове, мускулите и дори костите, помага да прекарате един чудесен ден навън, на слънце, сред природата или да опознаете града си по-добре.

Ако си мислите, че това са всички ползи – грешите! Карането на велосипед е подходящо за деца от всички възрасти, с всякакви способности, лесно е и няма нужда да помните и спазвате куп измислени правила и най-важното – карането на велосипед е здравословна дейност на чист въздух, в която може да се включи цялото семейство. Така че какво чакате, още утре грабвайте колелата и отивайте да се забавлявате, а ако мама и татко са забравили колко е забавно и ви се опъват, ето няколко идеи, с които да ги привлечете към каузата.

Колоездене с пикник

Можете да отидете на забавно колоездене, в което наградата е да си направите пикник накрая. Изберете планината или близкия до вас парк или полянка, но задължително отидете с колелата. Сложете кош на велосипедите и вътре си пригответе одеяло, малко сандвичи, сок или студен чай и това е всичко, от което имате нужда за един страхотен семеен пикник. Сигурни сме, че вашите родители ще приемат идеята с радост.

Забавно пътуване из околностите

Можете да вземете всички тези продукти и да си направите и още по-голяма разходка, като отидете до близкия природен обект или пък дори село до мястото, където живеете. Със сигурност в околностите има планина, а всеки знае, че разходката в планината е доста приятна и разтоварваща за цялото семейство и дори помага да се сближите още повече. Също така близо до вас може да има и още по-интересни природни забележителности от планина. Спокойно можете да отидете и до близкото селище, дори да не е известно с нищо, ще е интересно и забавно да посетите нещо различно от мястото, в което живеете и просто да разгледате.

Мистериозно пътуване из града

Ако пък не ви се кара чак толкова дълго, можете да си направите непланирано посещение на града с велосипеди. Просто се качвате на велосипедите и тръгвате накъдето ви видят очите. Освен че е вълнуващо, ще опознаете и кътчета на вашия роден край, за които дори не сте и подозирали – от опит знаем, че сред тях се намират истински райски местенца.

Имаме за вас и още една много специална бонус идея!

Eлате на нашата „Детска Игриада“. Там освен много спортове, демонстрации и много игри ще има много як велокрос, в който освен че можете да блеснете с вашите колоездачни умения, ще се забавлявате и ще намерите много нови приятели. Накрая ще има и награди: медали за най-добрите и още много изненади за всички участници! С нашите прекрасни партньори от „Алтерко Роботикс“ и техните иновативни часовници Myki Touch ви гарантираме, че ще накараме и вас, и родителите ви да заобичате колелата и да се забавлявате много! Ще има часовници за най-добрите! Така че побързайте, предложете на мама и татко тези идеи, след това се регистрирайте тук и елате! Обещаваме ви едно незабравимо семейно приключение!

„Детска Игриада“ тази година се организира в партньорство с Mtel, Allterco, Green life, Selecta, ФЛОРИНА, „Меблик“.

Снимки: pixabay.com и Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град