новини детски

Начало | новини детски | От днес до 14 юни – лятна читалня на открито с много забавления за малки и големи в Пловдив

От днес до 14 юни – лятна читалня на открито с много забавления за малки и големи в Пловдив

Аз детето | 2019-06-12

От днес до 14 юни – лятна читалня на открито с много забавления за малки и големи в Пловдив

За поредна година в Пловдив ще има интересна, забавна и пълна с изненади лятна читалня на открито. Тя очаква всички малки и големи за вълнуваща среща с книгите. Нови книги, любимата класика, забавни детски списания, любопитни енциклопедии, уникални активни карти за многократна употреба, помагала за четене с разбиране, детска психология, десетки книги за най-малките... и много езикови игри с награди Ви очакват в прохладата край Пеещите фонтани на „Цар Симеоновата градина“. Книжните забавления ще се състоят от 10 до 12 ч. в дните: 12, 13 и 14.06.2019 г., а през цялото лято – Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ ви очаква за още куп вълнуващи занимания. Всичко е напълно безплатно!

Доброволците от „Лео клуб – Пловдив“ и „Лайънс клуб – Филипополис“ ще ви приветстват и насочват към попълването на Бинго читателската карта с която изненадите ще започнат още в самото начало. Тя ще приветства всеки млад читател и ще му помогне за десетки откривателства. И още веднага ще получат и интересна награда. Какво още да очаквате? Среща с гостуващите ни членове на Читателски клубове от цяла България. Водят ги ЧК „Възвишение“, които са третокласници от ОУ „Райна Княгиня“. От тях ще научите как да си направите „модерен“ читателски дневник и какви игри са измислили, за да се забавляват общувайки с книгите. Всички Читателски клубове ще участват в среща с много автори, от които ще научите как да пишете, илюстрирате и да създавате книга.

Вал Стоева от „Бисерче вълшебно“ ще ви покаже и как се оценяват литературни произведения. На самата Лятна читалня на открито ще имате възможност да се срещнете с Петя Александрова и да научите как се римува. Всеки ще може да научи как да се включи в такъв читателски клуб, за да стане един от членовете на почетното жури за най-нова детска литература.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град