новини детски

Начало | новини детски | От 16 до 20 юли децата в столицата ще учат техника, информатика, природни науки в специален център

От 16 до 20 юли децата в столицата ще учат техника, информатика, природни науки в специален център

Аз детето | 2018-07-12

От 16 до 20 юли децата в столицата ще учат техника, информатика, природни науки в специален център

Центърът за наука и технологии „TechnoMagicLand“ започва своите интензивни курсове за деца само няколко седмици след отварянето си. Малките любопитковци ще имат възможността да разширят познанията си от училище в области като техника, информатика, природни науки и технологии. Ученето в добре оборудваната база на центъра ще представлява съвкупност от теоретични и интерактивни занимания, по време на които децата ще експериментират самостоятелно и в екипи, а накрая ще получат и сертификат за участие в обучението.

Първият курс – „Въведение в техниката за деца“ – започва на 16 юли (понеделник) и ще продължи до 20 юли. Занятията ще се провеждат между 9:00 и 12:30 ч. и са подходящи за деца на възраст 9-10 години, които имат интерес към техниката и са любопитни да направят и програмират собствен робот. Чрез специализиран софтуер те ще управляват сами сглобените и програмирани от тях роботи Lego Mindstorms.

На 23 юли стартират други два курса за деца и юноши. „Въведение в инженерството за деца“ е предназначен за деца между 8 и 11 години, които проявяват интерес към техниката и графичното създаване на модели и обекти, и е базиран на специализирания софтуер за компютърно 3D моделиране за деца SOLIDWORKS Apps for Kids.

„Инженерство за юноши с първи стъпки в SOLIDWORKS и 3D технологиите“ е насочен към юношите над 12-годишна възраст, които имат интерес към конструирането, 3D моделирането и 3D принтирането, като освен със SOLIDWORKS Apps for Kids те ще направят и първи стъпки в стандартната версия на SOLIDWORKS. До края на лятото любопитковците ще могат да се включат и първия в България интензивен курс за деца между 8 и 13 години „Android: Въведение“, ползващ платформата App Inventor 2 на Масачузетския технологичен институт (MIT).

Повече информация за съдържанието на курсовете, срокове за записване и цени можете да намерите на сайта на „TechnoMagicLand“.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град