новини детски

Начало | новини детски | „Од и ледените великани“ – необичайна малка книга за деца и родители от Нийл Геймън

„Од и ледените великани“ – необичайна малка книга за деца и родители от Нийл Геймън

Аз детето | 2017-10-30

„Од и ледените великани“ – необичайна малка книга за деца и родители от Нийл Геймън

Скандинавските митове и легенди оживяват в магическия свят на Нийл Геймън и илюстратора Крис Ридъл! След впечатляващата „Скандинавска митология“ британският писател Нийл Геймън кани малки и големи на ново пътешествие в света на митовете и легендите с „Од и Ледените Великани“ – необичайна малка книга за деца и родители с илюстрации от Крис Ридъл.

Сред смразяващия студ на зимата, която изглежда сякаш никога няма да свърши, в една мрачна утрин малкият Од облича най-топлите си дрехи, взима брадвата на баща си – единствения спомен, който е останал от него след смъртта му по време на викингска експедиция, – и поема през снега, за да потърси късмета си...

Момчето, чието име означава „връх на острие“, загърбва познатото село, за да се втурне към неподозирано приключение в брутален и магичен свят на викинги, богове и великани. Митичният Асгард е застрашен и само много специален герой може да помогне на оказалите се безпомощни богове. Някой като Од...

С присъщия си тънък хумор британският писател повдига сериозни въпроси за отношението към по-слабите и готовността да помогнеш дори тогава, когато самият ти имаш нужда от спасение.

„Од и Ледените Великани“ е майсторско въведение в магическия свят на суровия север, като поднася по увлекателен начин основни мотиви от скандинавската митология. Съчетанието на смешно-страшната история с разкошните черно-бели илюстрации от Крис Ридъл превръщат изданието в подходящото четиво през мрачните зимни вечери за всички деца, готови във всеки момент да се втурнат в смели приключения.

Нийл Геймън е британски писател, станал известен с графичните си новели. Един от най-близките приятели на Тери Пратчет и печелил най-престижните награди в областта на фантастиката, сред които наградите „Хюго“ и „Небюла“, Геймън се радва на почитатели по цял свят, а някои от най-известните му творби са с телевизионни и филмови адаптации.

Крис Ридъл илюстрира множество творби за деца. Работи с големи писатели като Куентин Блейк и Нийл Геймън, както и с комедианта и актьор Ръсел Бранд, а у нас е познат с поредицата му, писана в съавторство с Пол Стюард – „Фъргюс Крейн и огнените диаманти“ и „Отвъд Гъстата гора. Хроники за Ръба“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град