новини детски

Начало | новини детски | Община Смолян издава безплатно лифт карти на деца

Община Смолян издава безплатно лифт карти на деца

Аз детето | 2018-01-20

Община Смолян издава безплатно лифт карти на деца

Община Смолян и „Пампорово“ АД подписаха споразумение за безплатно ползване на Пътническа въжена линия №3 – едноседалков лифт от „Малина“ до „Студенец“, за всички ученици от община Смолян на възраст от 7 до 18 години. Лифтът може да се ползва през оставащите уикенди до края на този зимен ски сезон, съобщиха от местната администрация.

Те приканват родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжената линия, да отидат до касите на „Местни данъци“ в община Смолян, за да бъдат оформени документите, за да си вземат безплатна поименна карта. Инициативата за осигуряване на безплатни лифт карти между местната администрация и ръководството на „Пампорово“ АД се осъществява за четвърта поредна година. Досега над 1300 деца, организирани групово и индивидуално, се възползваха от възможността да се качат на ски в курорта.

„Съвместното реализиране на тази инициатива е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата ни в практикуването на зимните спортове, което считаме, че е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите“, коментира кметът Николай Мелемов.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град