игри в дома

Начало | игри в дома | Обърканите ръкавички

Обърканите ръкавички

Аз детето | 2014-01-20

Обърканите ръкавички

Макар че сме средата на януари, навън няма сняг, а напротив, даже е доста топло, колко странно, нали? По това време обикновено сме облечени топло с необходимите ни зимни дрехи и аксесоари, като ръкавици, шал и шапка и се забавляваме. При такова топло време обаче кой има нужда от тях... Но за да не им е мъчно на ръкавичките ни, сме измислили една игра точно като за тях – хем е забавна, хем те са включени в нея и няма нужда времето да е студено или да има сняг за нея. Единственото, което трябва е да сте повече от четирима и трима от вас да имат ръкавици.

Ако имате тези необходими условия, то изберете един от вас, който ще е водещ. Той трябва да вземе ръкавиците на всички и да скрие всяка една на различно място. Разбира се, докато прави това вие трябва или да излезете от стаята, или помещението, в което сте или да си затворите очите. След като водещия е скрил всичко, играта може да започне. Всеки участник трябва да намери и двете свои ръкавици. Този, който пръв ги открие, е победител в играта.
Тази игра е доста популярна във Великобритания и се играе винаги, когато има достатъчно желаещи – през пролетта, лятото, есента и зимата. Обикновено там за водещ на играта се избира най-младият от всички играчи или пък някой възрастен, който се намира наблизо. Също така там осигуряват и награда за победителя – това може да е чаша топъл чай или мляко с какао, малко десертче, плод или пък пускат любимата песен на играча. Както и да решите да играете тази игра – с награда или без, зимата или лятото, се надяваме, че ще се забавлявате с нея.

Вижте още:
Обущар



Коментари
2 коментара

ема воденичарова, 9 г.,

Публикувано на 12.02.2014

тази игра много интересна.

qnko kenderova, 6 г.,

Публикувано на 28.02.2014

mnogo stari

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град