игри за навън

Начало | игри за навън | Няколко неща, които да направим преди лятната ваканция да свърши

Няколко неща, които да направим преди лятната ваканция да свърши

Аз детето | 2016-09-02

Няколко неща, които да направим преди лятната ваканция да свърши

Ето, че лятото лека-полека започна да си отива, дойде септември, а сякаш вчера беше август ;-) и си мислехме, колко още време ни остава да почиваме и да се забавляваме. Мислехме, че е още рано да се чудим какви ли ще са новите предмети тази учебна година, дали ще са трудни и колко още купища домашни ще ни очакват. Да, обаче август мина толкова бързо, сякаш вчера започна, а днес вече е свършил. Все пак не бива да се отчайваме, защото до училище остават още цели 12 дни. Дни, които можем да изпълним с щастие и весели игри. И ако вече сте изпълнили вашите планове за лятната ваканция и не сте сигурни как да запълните тези оставащи дни, то ние имаме няколко предложения за вас. Знаете ли, последните дни от която и да е ваканция винаги са най-хубави, затова не бива да ги прекарвате пред телевизора скучаейки. Сега е времето да излизате навън и да се радвате на хубавото време, което все още е с нас. И ако не се сещате какво точно да правите навън, ето някои предложения, на които да обърнете внимание и които сме сигурни, че ще ви харесат!

Опънете си хамак

Обикновеният хамак може и да изглежда скучен, но когато към него се добавят и няколко весели приятелчета – забавленията са гарантирани. И изобщо не е нужно да сте на някое екзотично място, както смятат възрастните. Можете да опънете хамака и на две дървета пред входа и пак да се забавлявате. Можете да се люлеете с него, да скачате, че дори и просто да легнете и да си говорите, докато леко се полюшвате. Стига дърветата за които сте го закрепили да са здрави. Ако пък приятелчетата ви нещо ги е хванала липсата – можете да вземете любимата си книга и да се настаните в хамака. Сигурни сме, че по-добро място за четене от това никога няма да намерите.

Направете си пикник

Знаем, че използваме тази идея за всеки повод свързан с лятото, но няма по-хубаво нещо от това. Направете си сандвичи, вземете някакъв сок или чай, одеяло и излезте навън. Не е задължително да сте в някоя далечна и висока планина. Дори на поляната отсреща или в близкия парк става страхотен пикник. Ако към него прибавите музика за малко танци или някоя настолна игра, убедени сме, че няма да искате този ден да свършва никога.

Скачайте на въже

Скачането на въже е една от най-забавните игри от много отдавна. И изобщо не е задължително само момичетата да скачат. Знаете ли, с малко тренировки, какви невероятни трикове и подскоци можете да правите – толкова оригинални и дори леко екстремни, че всеки ще ви завиди, а и се учат лесно. Така че защо не започнете да скачате на въже сега, никога не е късно за това!

Почистете стаята си

Да, това не е най-забавното нещо за правене, но пък е полезно. Освен че родителите ви ще се гордеят с вас и ще са супер доволни, и на вас в крайна сметка ще ви хареса. Хубаво е да започнеш новата година с чиста стая, от която си изхвърлил излишните неща. По-приятно е и като нищо ще ви вдъхнови да учите повече. Чистата и приятна обстановка около нас, винаги е по-хубава!

Посетете зоопарка

Разходката в зоопарка винаги е интересно занимание, независимо дали си възрастен или дете. Можете да разгледате най-интересни животни и дори да научите нещо за тях. Освен това в самите зоопаркове се предлагат и доста други забавления, а най-важното е, че сте навън и си правите една дълга и хубава разходка. Сигурни сме, че повечето животни също ще се зарадват на вашето посещение. Например маймуните са особено интересни и често показват своите най-големи трикове на децата, които проявяват интерес към тях. Освен това в някои зоопаркове вече пускат животните от клетките. Тук естествено не говорим за тигри и лъвове, с които трябва да се надбягвате, но например пауните са много по-интересни, когато ги видиш извън клетката, а някои дори дават и да ги докоснеш. Повярвайте, не всеки е докосвал паун!

Карайте колело, скейтборд или ролери

Карането на колело винаги е изключително забавно и приятно изживяване и ако това лято вашият велосипед доста често е седял самотен вкъщи, то вече е време да му обърнете внимание. Можете дори да помолите мама или татко, или пък и двамата да покарате някъде по-надалеч заедно. Колелото е идеалното семейно приключение!

Пускайте хвърчило

Септември е идеалното време за пускане на хвърчило. Нито е много студено, така че да ви е неприятно, а и има доста повече вятър. Неслучайно деца от всички краища на света пускат хвърчила – това доказано е едно от най-забавните и интересни занимания!

Каквото и да решите да правите с остатъка от лятната ваканция, нека е нещо весело и приятно и определено не вкъщи. Сигурни сме, че тепърва ще имате много време да седите вътре, така че сега се наслаждавайте на чистия въздух и времето навън!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град