новини детски

Начало | новини детски | Нови детски книжки

Нови детски книжки

Аз детето | 2007-09-17

Домашните животни разговарят!


Нова поредица от 4 книги на издателство “Фют”! Книгите са ефектни, с оригинално и забавно оформление. Децата с удоволствие ще я носят като чантичка. Веселите стихове разказват за домашните животни и запознават със звуците, които те издават. Вграденият звуков модул помага на децата да идентифицират животните по характерните за тях звуци. Поредицата съдържа:
Прасенцето Клепоушко
Кравата Милкана
Овчицата Гергина
Кончето Захари

Работливото кученце и Непослушното коте
Малки картонени книжки, предназначени за най-малките читатели. Работливото кученце обича да помага на всички, но е малко несръчно и скоро преобръща цялата къща наопаки! А малкото коте е много любопитно и непослушно и непрекъснато дразни останалите животни. Но дали ще бъде наказано за това?

Книжки с дрънкалка


Книжките Моят ден и Да се повозим са с вградена дрънкалка и ярки илюстрации, предназначени за малките любопитковци. Целта им е да ги накара да се вгледат в света, който ги заобикаля и да го опознаят по-добре. А защо не и да превърнат това във весело и шумно забавление!


 
Виктор във фермата и Виктор в гората
 
Книги, предназначени за най-малките, с твърди корици, разказват за приключенията на мечето Виктор и  
 мишлето Тим в гората и фермата. Децата имат възможност да се запознаят с горските животни и животните       във фермата. Цветен индекс показва на коя страница може да бъде намерено съответното животно.

Динозаврите


Нова енциклопедия от поредица Знание на издателство “Фют” – Динозаврите. Ако тайните на загадъчните древни влечуги ви интересуват, прочетете тази книга. В нея ще откриете превъзходни илюстрации и снимки, специализирани рубрики с богата и разнообразна информация и описания на интересни опити. Рубриката Откриватели и открития ще ви отведе на работните площадки на палеонтолозите, направили най-значителните открития за динозаврите. Рубриката Направете сами съдържа проекти и експерименти, които ще ви помогнат да разберете света на динозаврите. Рубриката За думите разказва интересни истории за възникването на думи и изрази, свързани с динозаврите. Рубриката Удивително! Съдържа удивителни факти за живота на древните гигантски влечуги.
Поредицата Знание включва още: Човешкото тяло, Космосът, Скали и минерали, Вулкани, Времето.

Човешкото тяло


Книга с пет пъзела с по 48 елемента. Книгата въвежда в удивителния свят на човешкия организъм чрез увлекателен текст и подробни илюстрации. Пъзелите представят основните системи в човешкото тяло чрез ясни и детайлни схеми. Докато подреждат пъзелите, децата се запознават с устройството и дейността на човешките органи. Има и изненада! Под всеки пъзел се откриват нови тайни за човешкото тяло чрез допълнителни обяснения и любопитни факти.

Застрашените животни


Книга с 5 пъзела с по 48 елемента
Това е образователна колекция от пет пъзела, които представят редки и застрашени видове чрез великолепни илюстрации. Докато подреждат пъзелите, децата се запознават с местообитанията на животните, с основни причини, застрашаващи съществуването на видовете и с важни проблеми в опазването на дивата природа на Земята.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град