новини детски

Начало | новини детски | Нова детска площадка в Кърджали

Нова детска площадка в Кърджали

Аз детето | 2007-09-09

“Екопак България” подари на децата на Кърджали нова, красива и модерна детска площадка. Така организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки стартира проекта разделно сметосъбиране в родопския град.

Площадката до църквата “Свети Георги” в градската градина бе открита от кмета на Кърджали Хасан Азис и техническия директор на “Екопак България” Тихомир Лазаров. Те връчиха и наградите на най-талантливите участници в конкурса за есе и рисунка на тема: “Ще помогнем ли за опазването на нашата планета, ако всички се включим в разделното събиране на отпадъците от опаковки”.

Щом официалната част завърши, клоунът Панко и кака Лара организираха страхотен празник за децата и техните родители под мотото: “Забавлявам се, играя и накрая всичко зная за разделното събиране на отпадъци”.

Децата, които се включиха най-активно в многобройните игри, песни, танци и викторини, получиха много подаръци и специални поименни Грамоти “Посланик на Екопак” за Кърджали – за активен принос в кампанията за разделно сметосъбиране.

Кърджали е петият град, в който “Екопак България” дарява детска площадка, заедно със старта на кампанията за разделно събиране на отпадъци. До края на годината ще бъдат изградени още 10 площадки за малчуганите в различни градове.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град