новини детски

Начало | новини детски | Нова детска музикална школа отваря врати в София

Нова детска музикална школа отваря врати в София

Аз детето | 2009-10-03

Нова детска музикална школа отваря врати в София

Уникална музикална школа за млади таланти, която предлага комплексно вокално, танцово и сценично обучение отваря врати в столичния квартал Симеоново. Voice Academy има амбициозната задача да развива способностите на младите изпълнители и да ги подготвя за българската и световната сцена не само като певци, но и като завършени артисти. Академията приема само 45 ученици в четири възрастови категории – от 3 до 6 години, от 7 до 11 години, от 12 до 16 години и над 16 години. Развитието на талантите ще се следи от опитни преподаватели и популярни български изпълнители, партньори на школата. Най-добрите ще получат шанс да бъдат продуцирани, а най-талантливите деца от всяка от четирите възрастови групи ще се борят за получаването на годишна стипендия.

Освен професионално вокално обучение на тийнейджъри, академията предлага и грижа за най-малките. “Къщата за музика и игри” представя модерни решения за гледане и възпитаване на деца от 18 месеца до 11 години. Системата на преподаване е изградена въз основа на новаторски разбирания и съответстващите им методи за развитие на деца в артистична среда. Основната й цел е да развива индивидуалните творчески заложби на всеки от малчуганите, чрез различни ролеви игри, приложни изкуства и активни спортни занимания.

“Създадохме Voice Academy, за да предложим на децата с музикална дарба комплексна подготовка за голямата сцена. Основната ни цел е да усъвършенстваме тяхното вокално развитие във всички аспекти – самостоятелно, в ансамбъл, с микрофон, в студио и т. н., както и да подпомогнем създаването на собствен стил у всяко от тях. За да се превърнат в успешни изпълнители ние ще ги научим на цялостно сценично поведение включително танцови умения, хореография и сценично облекло”, споделя Петя Данкова, музикален директор на школата.

Всички кандидат-ученици преминават през специален кастинг, чрез който се определят децата с най-голям потенциал. Първото прослушване в търсене на таланти се състоя през юли 2009 г., а специален гост в журито беше известният певец и танцьор Орлин Павлов. Другите членове на комисията бяха наложилите се изпълнители и музикални педагози Петя Данкова, Камелия Данкова и Снежана Бахчеванова – преподаватели в школата. В края на октомври предстои втори кастинг, като този път талантите ще бъдат оценявани от Белослава.



Коментари
2 коментара

koteto1112 Цветкова, 9 г.,

Публикувано на 03.10.2009

супер

Gergina Geogieva, 25 г.,

Публикувано на 09.06.2016

Здравейте имам момиче на 6годинки мисля че има страхотен глас,бихтели ми пратили адрес на който да дойдем с моята принцеса

От редакцията: Здравейте, статията ни е писана преди години и вече не е съвсем актуална, но това са данните, с които разполагаме. София, кв. Изток ул. 131, №5
www.VoiceAcademy.bg
www.MusicPlayHouse.bg

Желаем на момиченцето Ви много успех и да стане най-добрата певица в света. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град