интересно

Начало | интересно | Никой не може да прави снежен човек както го правят японците

Никой не може да прави снежен човек както го правят японците

Аз детето | 2018-02-02

Никой не може да прави снежен човек както го правят японците

Преди няколко седмици Токио беше подложен на най-тежкия и обилен снеговалеж. Такъв не е имало от много години! Може би затова навсякъде в града е настанал такъв хаос, хората не са свикнали с обилния сняг! Коли били изоставени по пътищата, влакове спрели да се движат, а повече от 250 международни полета били отменени и оставили много хора да пренощуват на летището. Направо звучи като един малък свършек на света. Знаете ли обаче какво правят японците в такъв случай? Не се ядосват и не обвиняват природата и света за своето огромно нещастие. Просто зарязват колата си на пътя и отиват да си правят снежен човек.

Сега обаче като казваме снежен човек не си мислете за две или три топки сложени една върху друга, малко камъчета и морков за нос. Неее! Предвид факта, че много от невероятните открития и нови изобретение идват от Япония, то със сигурност и снежните им човеци трябва да са малко по-сложни от това. В действителност те са си цяло изкуство, на което благородно завиждаме и се надяваме да се запознаем с някой японец, който да научи и нас да ги правим.

Дотогава ще си гледаме фотопогледа и ще се възхищаваме. Вижте го и вие и ще се уверите колко специално е отношението на японците към снежните човеци. Ще разберете също и че снежен човек може да се прави не само от няколко топки една върху друга!

Снимка: boredpanda.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град