новини детски

Начало | новини детски | Никола Райков издава нова уникална детска книжка

Никола Райков издава нова уникална детска книжка

Аз детето | 2018-05-04

Никола Райков издава нова уникална детска книжка

Българският автор Никола Райков, станал популярен с новаторските си приказки-игри за малкото таласъмче и веселите си истории за добросъците отново е тук. Чрез най-новата си книга той ще учуди родителите и ще зашемети децата. Писателят създаде нов тип игрова книга без еквивалент на световния детски пазар. Проектът предизвика огромен интерес в интернет пространството и събра предварителни поръчки за над 500 броя само за първите 48 часа.

Неговата „Приказка от два свята“ идва в игрова кутия и използва елементи от настолните игри, за да пренесе децата в свят на приключения и откривателство. Освен луксозната книга от 100 страници неговият проект съдържа „карта на приключението“ с 10 начални и 10 скрити локации. Децата ще могат да записват и променят числа върху самата карта, в зависимост от изборите, които правят, с помощта на изтриваем маркер. Проектът съдържа и кутийка с близо 30 картички с „магически предмети“, които децата ще събират и използват в хода на самата история.

Въпреки елементите от настолните игри, това все пак си остава книга и централното място е на историята, героите и тяхната съдба“ казва създателят ѝ Никола Райков. Приключението ни отвежда в свят, където изглежда, че хората са изчезнали, а странни създания наречени „хонтолули“, обитават тавана на стара изоставена къща. Те живеят в постоянен страх от сенките, които навлизат отвън и никога не напускат своя малък, затворен свят. Докато един ден млад хонтолул не решава да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един напълно непознат за него свят, където решенията на самия читател ще определят хода на историята.

„Приказка от два свята“ отвежда читателите в свят, където изглежда, че хората са изчезнали, а странни създания наречени „хонтолули“ обитават тавана на стара изоставена къща. Те живеят в постоянен страх от сенките, които навлизат отвън и никога не напускат своя малък, затворен свят. Докато един ден млад хонтолул не решава да избяга през нощта и да се впусне в приключението на живота си. Той попада в един напълно непознат за него свят, където решенията на самия читател ще определят хода на историята. Вече можете да направите предварителни поръчки на сайта на писателя: http://prikazka-igra.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град