новини детски

Начало | новини детски | „Невероятният свят на Гъмбол“ продължава да ни радва с 6-тия си сезон

„Невероятният свят на Гъмбол“ продължава да ни радва с 6-тия си сезон

Аз детето | 2016-06-28

„Невероятният свят на Гъмбол“ продължава да ни радва с 6-тия си сезон

Cartoon Network обяви, че дават одобрение за създаване на шести сезон на успешната си анимационна поредица „Невероятният свят на Гъмбол“, за да затвърдят изключителния успех както на това заглавие, така и на комедийните хитове в програмата си като цяло. Създаваната във Великобритания и Германия анимация, плод на разнородни художествени похвати, се превръща в световен хит още с премиерата си през 2010 г.

Към днешна дата предаването е отличено с 28 международни награди, сред които шест награди BAFTA и една Emmy®. Производството на шестия сезон започва този месец в ЕМЕА студиото на Cartoon Network – Great Marlborough Productions, в Шордич, Лондон. Стартът на сезон пет ще се състои през септември 2016 г. за териториите извън Северна Америка, където премиерата е планирана за следващата година.

В момента тече четвърти сезон на поредицата, която умело съчетава сцени, заснети на живо с 2D и 3D анимация и разказва за приключенията на енергичното и безстрашно синьо коте – Гъмбол и неговото странно семейство – сем. Уотерсън. Автор на предаването е Бен Бокеле, Сара Фел е продуцент, а режисурата е поверена на Мик Грейвс.

През първото тримесечие на 2016 г., зрителската аудитория на поредицата нарасна до 165 милиона в глобален мащаб. В допълнение, се наблюдава засилващ се интерес към продукти в дигиталните платформи, свързани с тв поредицата. Отделно се наблюдава пик на популярността на предаването сред феновете като е важно да се отбележи, че интересът към него сред момичешката публика набира огромна скорост. С други думи – децата го обожават!

Патрисия Идалго, старши вицепрезидент, оглавяващ „Съдържание и творчески разработки“ за направления EMEA-детски предавания и международна стратегия във връзка с детските предавания в Turner, коментира: „Невероятният свят на Гъмбол“ е чудесен пример за това как европейската анимация може да заяви себе си на световната сцена на детската анимация – тя е един от стожерите на растящите рейтинги на Cartoon Network. Поредицата не спира да вълнува и нас – не само с телевизионните си епизоди, но и с многообразното си присъствие в различни платформи на Cartoon Network и няма никакво съмнение, че ще развием невероятния фантазен свят на Гъмбол в неговия шести сезон.“

Бен Бокеле, създател на „Невероятният свят на Гъмбол“, добавя: „Гъмбол, Дарвин и семейство Уотерсън имат още много неща, с които да ни забавляват и аз съм изключително развълнуван, че отново ще работя с фантастичния ни екип от Cartoon Network Studios, тук в Лондон, за да създадем шестия сезон на „Невероятният свят на Гъмбол“. Имаме големи планове за предаването и дори вече работим върху няколко нови епизода. Гарантирано, зрителите ще се смеят повече от всякога. Благодаря на Cartoon Network, че подкрепят предаването и нашите творчески идеи и се извинявам за пореден път на цялото си семейство, които отново ще разпознаят себе си в десетки шеги в епизодите.“.

„Невероятният свят на Гъмбол“ разказва за ежедневието на едно съвсем нормално семейство – сем. Уотерсън. Татко е обикновен гигантски розов заек, който си стои у дома, докато Майка работи във фабрика за дъги. Техните деца също са обикновени – Гъмбол е синьо коте с гигантска глава, Анаис е зайче на четири и е гениална, Дарвин е златна рибка, която от домашен любимец се превръща в част от семейството, когато му поникват крачка. В центъра на действието е Гъмбол, който се сблъсква с всички характерни за 12-годишните деца проблеми, като: да се спасяваш от тормоза на своя съученичка – една вилнееща ТиРекс, да нямаш покрив над главата, защото един робот ти е откраднал самоличността, или да се преоблечеш като мажоретка и да правиш шпагати, за да впечатлиш момичето на мечтите си. Все неща, през които всички ние сме преминали.

„Невероятният свят на Гъмбол“ е детски анимационен ситком на семейна тематика, който дава на малките зрители сърдечен, забавен и сюрреалистичен поглед върху ежедневните ситуации, по начин, по който те могат да се почувстват съпричастни. Сезон четири се излъчва в момента по каналите на Turner в целия свят, а сезон пет ще започне през септември 2016 г.



Коментари
1 коментар

Мария-Магдалена Мирославова Тодорова, 9 г.,

Публикувано на 10.09.2016

Мисля че е хубаво да има Аз детето клуб

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град