новини детски

Начало | новини детски | „Не на шега“ с много филми и работилници ще има детски кинофестивал в Разград

„Не на шега“ с много филми и работилници ще има детски кинофестивал в Разград

Аз детето | 2019-11-05

„Не на шега“ с много филми и работилници ще има детски кинофестивал в Разград

Разград е домакин на първия международен кинофестивал „Не на шега“. Събитието се организира от Фондация „Арт Офис“, със съдействието и финансовата помощ на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, съобщиха от разградската неправителствена организация, предава БТА. От днес до 9 ноември децата и младежите на Разград ще могат да видят напълно безплатно най-гледаните игрални, документални и анимационни филми от последните няколко години. Прожекциите ще са в новото кино „Арабелла“.

В петте поредни дни на кинофестивала ще се прожектират 11 пълнометражни и 18 късометражни филма. Между тях са „Пук“, „Лили Рибката“, „Смарт Коледа“ и „Подслон“. Секцията „Различната анимация“ ще включва две сборни български програми, две руски анимации и един пълнометражен аржентински филм.

В рамките на фестивала ще има ателие за анимационно кино. В работилницата, с помощта на ментори децата ще създадат от пластилин собствена творба с измислен от тях сюжет и герои. Работата им ще бъде заснета в кратко филмче, което ще се излъчи преди закриването на кинофорума. В различни дни от фестивалната програма ще има лекции, срещи и разговори на ученици с популярни актьори от близкото минало и гости от чужбина. За своята работа на учениците ще разказват аниматорката Радостина Нейкова, дъщерята на автора на „Тримата глупаци“ Доньо Донев – Вера Донева, режисьорът и илюстратор Ясен Григоров.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град