интересно

Начало | интересно | Най-готините професии в света

Най-готините професии в света

Аз детето | 2020-02-27

Най-готините професии в света

Сигурно често сте чували мама и татко да казват, че са мечтали да работят съвсем друго нещо от това, което правят в момента. Но просто е нямало как да стане, защото такава професия не съществува. Лично ние, сме чували много често от възрастните хора, че не бива да си мечтаем да станем принцеси, принцове или магьосници, защото такава професия просто не съществува. Да ама не! Казват, че човекът е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Така че не бива да спирате да мечтаете за каквото и да било. Освен това никой не може да ви гарантира, че след 10 години няма да станете супер герои или кралица, защото тези професии съществуват. Ако родителите ви или самите вие не вярвате в това, то знайте от нас, че има редица чудни и почти невероятни професии за които дори няма да повярвате, че съществуват, но определено всеки би завидял на работещите ги. Сега ще споделим с вас най-интересните от тях, за да разберете, че стига да мечтаете достатъчно силно, можете да бъдете каквито си поискате.

Обичате ли дъвки? Ако да, то има идеална професия за вас. Вярвате или не, има работа, при която цял ден би ви се налагало да дъвчете и опитвате различни дъвки, защото сте тестер на дъвки. Представете си само цял работен ден имате купчини дъвки пред вас с различни цветове и вкусове и вашата задача е просто да ги опитате. Всъщност, въпреки че изглежда предимно забавно, човекът, който участва в тестването на дъвките има изключително отговорна задача.
Въпреки разнообразните си форми, цветове, вкусове и аромати, малкото парче дъвка е предмет на дълги научни изследвания, крайната цел на които е най-малките да бъдат винаги доволни.

Тези от вас, които не си падат по дъвките, да не се отчайват, има професия и за вас. Тя е свързана с хмм... нещо, което човек няма как да не обича – шоколада. Какво ще кажете, искате ли да бъдете шоколатиер? Цял ден да правите шоколади, шоколадови бонбони и торти... Просто мечта! Когато станете шоколатиер, всекидневно ще имате възможността да се докосвате до най-фините и красиви десерти в света и не само това – вие ще ги приготвяте.

Смятате, че не ви бива в храните? Е, не се тревожете, имаме професия и за вас. Как ви звучи тестер на водни паркове, а? По цял ден единствената ви задача ще бъде да играете във водните паркове по цял свят и да се возите на всички атракции до припадък, за да се уверите че са безопасни. Това изобщо не звучи като работа, а по-скоро като цял живот купон, нали?

Ако обичате още по-големите приключения, има точната професия за вас – фотограф на дивата природа. Няма как да не сте попадали на такива снимки в някое научнопопулярно списание. Представете си само, ще ви плащат, за да ходите в най-красивите и уникални кътчета на света, за да дебнете още по-готини животни и да ги снимате. Ако това не е интересна работа, здраве му кажи!

Не обичате да излизате навън и да сте далеч от дома, не се тревожете, за вас също има професия – тестер на компютърни игри! Може би сте чували, а може би не, но всяка компания за производство на игри си има такъв човек. Неговата работа е колкото забавна, толкова и отговорна. Той трябва да изиграе всяко ниво, да стигне до края на играта и след това да я оцени. Трябва внимателно да гледа дали има проблеми, грешки или нещо неясно в играта и дали е подходяща за деца. Въпреки това, тази професия си остава супер!

Искате и повече приключения от това да седите на компютъра, но не чак прекалено. Има нещо и за вас, какво ще кажете за гушкач на малки панди. Няма по-приятно нещо от това да гушкаш мила панда. Единственото, което трябва да направите, за да постигнете тази професия е да отидете в Китай. Там има цял център за защита на панди, където бива наеман специален човек, чиято единствена задача е да гушка бебетата панди. Трябва да бъде с тях всеки ден и да споделя техните радости и скърби. Към работата има само две прости изисквания да сте мил и добър човек и да обичате пандите и пухкавите прегръдки!

Как мислите, коя е най-готината професия за вас?

Снимка: Freeimages.com

Вижте още:
Да изберем правилно бъдещата си професия е важно
Коя е най-подходящата професия за вас?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град