новини детски

Начало | новини детски | Научна лаборатория за деца отвори врати във Варна

Научна лаборатория за деца отвори врати във Варна

Аз детето | 2017-10-25

Научна лаборатория за деца отвори врати във Варна

След големия успех през изминалите две години в град София, детската лаборатория за приложна и забавна химия и биология беше официално открита и в град Варна, съобщават от varna24.bg. Тя ще се помещава в сградата на Астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ в рамките на три дни, в периода от 24 до 26 октомври. По време на инициативата младежи, олимпийски състезатели по природни науки и доброволци ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища във Варна интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията и биологията.

„Благодарим за Вашата загриженост към проблемите на образованието и желание за приобщаване на учениците от най-ранна възраст към науката.“ сподели заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова в писмо в подкрепа на инициативата. В допълнение тя оцени експериментите като интересни, полезни и достъпни за децата.

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието във Варна и с приятелската подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град