новини детски

Начало | новини детски | Нарисувайте врабче и участвайте в конкурса на Българското дружество за защита на птиците

Нарисувайте врабче и участвайте в конкурса на Българското дружество за защита на птиците

Аз детето | 2017-03-23

Нарисувайте врабче и участвайте в конкурса на Българското дружество за защита на птиците

Симпатични и пухкави, щури и задружни, приятели на човека и градски обитатели, тези малки птици съпътстват живота на хората от 10 000 години. Сега обаче те имат нужда от нашата помощ, за да оцелеят. БДЗП организира „Ние броим врабчетата“, за да разберем какво се случва с трите най-разпространени вида у нас – домашно, полско и испанско врабче. Вижте повече на сайта на кампанията – vrabcheta.bg и се включете в броенето на 8 април от 9 до 12 часа като отделите само 10 минути.

Българското дружество за защита на птиците кани всички деца в училищна и предучилищна възраст да участват в конкурса за рисунка „Ние рисуваме врабчета“. Нарисувайте врабчетата така, както ги виждате и изпратете рисунката си. Споделете с приятелите си, че участвате в конкурса и ги поканете да се включат и те. Изпращайте рисунките с име, възраст, телефон и адреса си до 8 април на адрес 1111 София, п. к. 50.

Жури ще избере 20 рисунки, чиито автори ще получат копие от специалното издание на „Ние, врабчетата“ на Йордан Радичков в подкрепа на кампанията „Ние броим врабчетата“. Резултатите ще бъдат известни до 20 април и ще бъдат публикувани на сайта на БДЗП.



Коментари
1 коментар

Николета Кузманова, 11 г.,

Публикувано на 23.03.2017

Участвам.А да питам аз участвам и в конкурса на "Красавицата и звяра" и съм една от спечелилите и искам да питам 2 неща. 1.Коя от наградите ще получа.Искам да знам без изненади 2.Кога ще я получа горе долу? Моля оговорете

От редакцията: Здравей, за теб се паднаха куклите-фигурки, които са с десния ъгъл долу. Наградата ще изпратим в началото на другата седмица, така че би трябвало до към 29-ти вече да си я получила.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град