новини детски

Начало | новини детски | Над 500 деца и техните родители се забавляваха и спортуваха заедно на „Детска Игриада“ 2019

Над 500 деца и техните родители се забавляваха и спортуваха заедно на „Детска Игриада“ 2019

Аз детето | 2019-06-09

Над 500 деца и техните родители се забавляваха и спортуваха заедно на „Детска Игриада“ 2019

Нели, която е на 7 години заедно с майка си Лилия, са едни от над 500-те участници, които избраха да споделят неделния ден с „Детска Игриада и заедно да спортуват и да се забавляват. И двете споделиха, че макар да не са получили първа награда и да е имало и по-бързи участници от тях са се забавлявали много. Ето такова беше настроението от ранна сутрин до късен следобед. Усмивки, весели моменти, оспорвани състезания, щастливи деца и горди родители – убедени сме, че парк „Заимов“ в София скоро не е бил изпълнен с толкова много положителни емоции. Тази година празникът събра над 500 деца, майки, татковци, баби и дядовци, които искаха да „влязат в играта“ и да прекарат един чудесен неделен ден заедно. Всичко беше така хубаво и всеки от нас беше толкова развълнуван от случващото се, че дори и дъждът реши да ни подмине въпреки прогнозите за дъждовен ден.

Най-нетърпеливите участници дойдоха да се регистрират още в 8 сутринта, макар да бяхме обявили регистрацията за след половин час. Регистрациите буквално кипяха и дори след като повечето състезания бяха започнали, че дори и свършили – все още имаше желаещи деца и родители, които да се състезават в едно или всички весели състезания, които бяха подготвени на „Детска Игриада“. А те не бяха никак малко! Вълнуващ велокрос, много оспорвано бягане на 50 метра за децата, както и интересен бадминтон, щафетно бягане и най-интересните щафетни игри, в които деца и родители се състезаваха и спортуваха заедно. Всички състезания бяха наистина невероятно оспорвани, а за щафетните игри имаше толкова много желаещи, че те продължиха повече от 3 часа. Казваме ви – толкова интересно беше и толкова невероятни състезатели видяхме, че сме сигурни, че България я очакват много спортни успехи съвсем скоро. Родителите разбира се също заслужават похвала – толкова се стараеха за децата си и така бързаха да дадат всичко от себе си и да не разочароват децата си, че накрая споделиха с нас – „Не сме тичали толкова много от години“!

Но пригответе се: това също не беше всичко – напротив беше едва началото. За да не скучаят участниците докато дойде време за награждаването, а също и за да се чувстват най-малките част от всичко това, както и разбира се, за да покажем на деца и родители колко богат е светът на спорта, имахме и най-различни спортни демонстрации. Те нямаха състезателен характер, но това въобще не ги направи по-малко привлекателни – напротив. Малки, големи и възрастни с удоволствие се спираха пред кътовете за фехтовка, за да опитат какво е да тренираш подобен спорт. Точно толкова, че дори и повече желаещи имаше и за безкрайно интересните карате и айкидо, които деца и родители гледаха с голям интерес. Не по-малко интересно беше и на хокейните демонстрации, където много деца откриха неподозираното досега – че именно това е подходящият за тях спорт. Малки и големи с удоволствие опитаха и малко йога и тенис на маса. Много интересни трикове всички гости на „Детска Игриада“ научиха и от демонстрациите по ролери и лонгборд.

И това също не е всичко! За първи път тази година имахме специална параалея, където малчуганите със специални нужди караха параборд и също се забавляваха и почувстваха радостта от движението. Специалната ретроалея пък помогна на родителите, бабите и дядовците да си припомнят детството и веселите игри, които са играли като малки. Те с удоволствие показаха на децата, че също могат това-онова и че дамата, скачането на ластик и още куп игри от миналото може и да са вече стари, но това далеч не ги прави по-малко интересни и днес.

Накрая след дългия, но определено вълнуващ и щастлив ден дойде време и за награди на големите победители, много ръкопляскания и вълнения от наградите и разбира се много снимки.

Investor Media Group благодарят на всички, които в неделния ден се състезаваха, подкрепяха, работиха и на тези, които се забавляваха с „Детска Игриада“. „Детска игриада“ 2019 е част от социалната мисия на Investor Media Group да насърчава родители и деца да изграждат и развиват здравословни спортни навици, като прекарват повече време в спорт и игри заедно. Кампанията е създадена, за да стимулира повече родители и деца да изберат своя любим спорт, като изпробват различни дисциплини и участват в разнообразни състезания.

Огромни благодарности и на партньорите А1, Алтерко Роботикс, Compass Invest, Select Asset Management, dm България, ЕКОПАК България, Pombar, Speedy, Doppel Herz, Флорина, Aboca и Devin.

„Детска Игриада“ нямаше да се случи и без съдействието на Столична община, Българска федерация по лека атлетика, Асоциация за развитие на българския спорт, спортна школа „Darko Team“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Клуб тенис на маса НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Интерактивно пространство за релакс и солни инхалации „Salt & Art“, Клуб по фехтовка „Младост“, Спортен клуб „ИПОН“ – карате клуб и Сдружение „Екстрем скейт“.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-deteto.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Още снимки от събитието можете да видите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град