спорт

Начало | спорт | Над 400 деца участваха в спортната надпревара в Банкя

Над 400 деца участваха в спортната надпревара в Банкя

Аз детето | 2010-10-26

Над 400 деца участваха в спортната надпревара в Банкя

Над 400 деца участваха на 22 октомври 2010 г. в спортните турнири в град Банкя. В първия ден от тридневната спортна надпревара ученици от III до XII клас на различни училища се включиха в празника, спортуваха и се забавляваха заедно със своите връстници, като премериха сили в 7 дисциплини: стрелба с лък, крос, баскетбол, волейбол, тенис на корт, тенис на маса и футбол. Победителите получиха почетни купи и натурални сокове лично от кмета на район „Банкя“ г-н Рангел Марков. За тези, които не взеха пряко участие в спортната надпревара, беше организиран поход по новооткритите екопътеки в Банкя.

Стрелба с лък
В открита демонстрация по стрелба с лък младият състезател Юлиан Ценов показа на своите съученици тънкостите на дисциплината. 1во място в този турнир спечели четвъртокласничката Божидара Иванова, а на второ и трето място се класираха съответно Гергана Димитрова и Йоана Архангелова.

Крос
В дисциплината „крос“ взеха участие момичета и момчета от 3 възрастови групи – V-VI клас, VII-VIII клас и IX-XII клас. При най-малките участници на първо място се класираха Гергана Грозданова и Георги Атанасов. В кроса за VII-VIII клас първенци станаха Раеле Пирес и Васко Василев, а в групата на най-големите трофеите грабнаха Рая Бояджиева и Валери Росенов.

Футбол
След изключително оспорвана футболна битка и равен резултат от 4:4 отборът на Професионална гимназия по туризъм „Банкя“ победи противниковия отбор от 78мо СОУ „Христо Смирненски“ като успя да се наложи с дузпи с резултат 4:3.

Баскетбол
В баскетболния мач обаче късметът бе на страната на 78мо СОУ „Христо Смирненски“, които надвиха ПГТ „Банкя“ с убедителна разлика в точките и на финала изравниха броя на трофеите, присъдени на двете училища.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град