покани

Начало | покани | Над 40 забавни дейности предлага детски панаир в Благоевград

Над 40 забавни дейности предлага детски панаир в Благоевград

Аз детето | 2017-05-23

Над 40 забавни дейности предлага детски панаир в Благоевград

Детски панаир и фондация „Easy Art“ идват в Благоевград на 27 и 28 май. Над 40 културно-образователни инициативи ще зарадват децата на Благоевград за поредна година, съобщиха от пресцентъра на Общината. Различни работилници за занимания ще отворят врати от 10 часа на площад „Македония“. Част от програмата ще бъдат още в РИМ – Благоевград и Младежкия дом.

В рамките на Детски панаир са включени и нови акценти като работилница за анимационни филми, ателие за безопасност на пътя, шоу с фокуси и вариететни атракциони. „Stop Motion анимация с NIM production – aNIMation studio for kids“ ще даде възможност на децата да разберат как се прави анимационен филм, да изработят герои и сюжет и да създадат свое филмче. В специален кът ще бъде подредено ателие за пътна безопасност с подкрепата на „Агромах“, което цели да запознае най-малките с основните правила на пътя. Освен работилниците по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и грънчарство, ще бъде създадена и специална интерактивна инсталация с картини от Благоевград. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката с ателието „Корпус за бързо гърмене“, а пожарникарите от Благоевград са подготвили специално ателие, което да запознае най-малките с тяхната професия. За изненада на децата в програмата е включено атрактивно шоу на театър „Пан“. Ще бъдат представени фокуси с участието на деца от публиката. В програмата са включени още много игри, състезания, жонглиране с чинии, комични фокуси и илюзии.

Община Благоевград и Фондация Easy Art отново си партнират за реализацията на Детски панаир. Неговата основна цел е подпомагане социалната интеграция и личностната реализация, развитие и утвърждаване на културата, науката, образованието, духовните ценности и физическата култура. Инициативите по време на панаира разкриват заложбите и провокират детските таланти в областта на изкуството. Те превръщат музеите, галериите и театрите в леснодостъпно и привлекателно място.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град