интересно

Начало | интересно | Наблюдавай птици от дома и стани #urbanBirding!

Наблюдавай птици от дома и стани #urbanBirding!

Аз детето | 2020-03-30

Наблюдавай птици от дома и стани #urbanBirding!

Птиците са удивителни същества! И тук въобще нямаме предвид някой странен екземпляр от зоопарка или екзотичен папагал. Говорим за онези обикновено-необикновени птичета, които са около нас и за които никога не намираме време да се насладим, защото все бързаме за някоя тренировка, урок или да ходим на кино с приятели. Когато обаче не можем да правим подобни неща е време да се обърнем към тези птички! Вярвате или не те също са красиви, чуруликат прекрасно и са доста интересни – просто трябва да им обърнем внимание. Независимо дали сте в голям град или малко селце – винаги имате възможност да наблюдавате интересни птички. Повярвайте, че дори и в София не е пълно само с гълъби и врани. Има толкова интересни екземпляри, че няма да повярвате на очите си!

Така че, искате ли да погледнем навън и да намерим птиците около дома ни – кои са, колко са, какво правят? Хайде, нека да разнообразим деня и престоя у дома с #urbanBirding, призовават от Българско дружество за защита на птиците! Може да го направите сами от прозореца, терасата или двора, ако сте от късметлиите с такъв в тези дни. Може да привлечете в това и родителите или по-малките братя и сестри! Ще им хареса! И въобще не е нужно да сте опитни в определянето на птици.

Какво ви предлагаме, заедно с БДЗП:

  • Наблюдавайте птиците през прозореца, терасата или там, където карате „изолацията“, без значение в коя част на България сте.
  • Не се притеснявайте, повечето от птиците в населените места обикновено са познати или лесни за определяне.

Какво ще постигнете с това ли? Обещаваме:

  • Да прогоните скуката и да се забавлявате.
  • Да споделяте с други като вас наблюденията си.
  • Да намерите нов начин да изследователствате от вкъщи!

В края на седмицата на своята страница във Facebook БДЗП ще споделят с вас в колко селища в страната други хора са правили същото като вас, къде колко вида птици са наблюдавани, кои са по-късметлии с интересни видове.

За да е още по-забавно можете да изтеглите мобилното приложение SmartBirds Pro от Google Play и да се регистрирате. Да запишете кой вид птица виждате и, ако може – каква е бройката на птиците от всеки вид. При това експерти, които ще бъдат „на линия“ ще ви помогнат в определянето по ваши снимки или само по описание на птицата.

Това е! Приятен бърдинг през прозореца!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град