новини детски

Начало | новини детски | На „Киномания“: деца застават зад и пред камерата в нов минифестивал, ще се раздават и детски „Оскари“

На „Киномания“: деца застават зад и пред камерата в нов минифестивал, ще се раздават и детски „Оскари“

Аз детето | 2018-11-13

На „Киномания“: деца застават зад и пред камерата в нов минифестивал, ще се раздават и детски „Оскари“

За първи път детски кинофестивал ще бъде част от 32-рото издание на „Киномания“. На 17 ноември той ще представи селекция от игрални и анимирани кратки филмчета, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца на възраст между 7 и 14 години, съобщиха организаторите. Избрани са 10 от най-добрите стоп моушън анимационни филмчета и 10 игрални неми етюда, създавани в продължение на две години по време на детски киноработилници.

За да бъде Детският кинофестивал още по-вълнуващ в края му ще бъдат раздадени и детски „Оскари“. Специално жури ще селектира най-добрия игрален и най-добрия анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий в игралните и най-добра адаптация, декор и сценарий в анимационните. Нелеката задача за подбор е поверена на жури в състав: Никола Николов – представител на киноцентъра UFO в Долна Малина, Преслава Преславова – киножурналист, любимата на децата певица Нора и Петьо Петков – Шайбата, водещ на „Комиците“.

Децата се оказаха по-креативни отколкото можем да предположим. В детските им съзнания се крият чисти и неповторими истории, създават интересни сюжетни връзки. Затова всеки един от филмите, създадени от тях е уникален.“ – споделя Марина Николова от NIM Animations, организатор на киноработилниците.

Билетите за събитието в кино „Люмиер Лидл“ са на цена 5 лв. и се продават на касите на НДК и онлайн.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град