новини детски

Начало | новини детски | На хитови филми ще могат да се насладят децата от Пловдив на детски филмов фестивал

На хитови филми ще могат да се насладят децата от Пловдив на детски филмов фестивал

Аз детето | 2019-02-05

На хитови филми ще могат да се насладят децата от Пловдив на детски филмов фестивал

Детски кинофестивал събира хитови анимационни филми на изминалата година в „Lucky – Дом на киното“ За седма поредна година безплатните прожекции ще радват най-малките и техните родители. Най-гледаните филми от последната година ще могат да видят децата на Пловдив напълно безплатно в „LUCKY – Дом на киното“ всяка събота и неделя от 9-ти февруари до 17-ти март 2019 г. В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, сред които „Астерикс: тайната на вълшебната отвара“, „Капитан Шарки“, „Ману Бързолета“, „Пепеляшка: тайната на принца“, „Откраднатата принцеса“, „Чаровният принц“ и много други хитове, дублирани на български език. Програмата на Детски кинофестивал през 2019-а се фокусира върху родното детско кино, с прожекции на последните български игрални продукции – „Смарт Коледа“, „Случаят Кюри“ и „Лили рибката“.

Специален подарък за всички деца и родители ще бъде напълно безплатната за всички извънредна прожекция на обичания от поколения българи филм от 1982 година – „Куче в чекмедже“. С нея организаторите целят да запознаят най-малките с годините на златното българско кино и да ги потопят в детството на своите родители навръх Националния празник – 3-ти март.

В шестте поредни уикенда на Детския филмов фестивал ще се състоят общо 53 прожекции, всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа в Първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във Втора зала. Организаторите са предвидили и допълнителна програма в празничния 3-ти март. Входът за възрастни е 4 лева, безплатните билети за деца се получават от касата на „LUCKY – Дом на киното“ след 10:00 часа в деня на прожекциите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град