покани

Начало | покани | „Музикалните приказки на Госпожа Виола“ продължават с нов безплатен концерт за деца и родители от Варна

„Музикалните приказки на Госпожа Виола“ продължават с нов безплатен концерт за деца и родители от Варна

Аз детето | 2019-03-06

„Музикалните приказки на Госпожа Виола“ продължават с нов безплатен концерт за деца и родители от Варна

Любимата концертна поредица на варненските деца „Музикалните приказки на Госпожа Виола“, част от програмата „Варненско лято за деца“ на Община Варна и Международния музикален фестивал „Варненско лято“, тази неделя ще събере родители и малчугани с настроението на танца, пишат от varna24.bg На 10 март от 11:00 на голямата сцена на Зала 1 във Фестивалния и конгресен център ще излезе Младежкият симфоничен оркестър Варна с диригент Страцимир Павлов и солисти от НУИ „Добри Христов“. А вдъхновяващата Госпожа Виола – Руми Петрова – ще разкаже историята на едни от най-популярните танци, в която малките зрители ще открият как са се развивали отношенията на оркестъра и танцьорите от 15 век до днес.

„От незапомнени времена музиката и танцът вървят ръка за ръка, ние ще илюстрираме тази връзка с маестро Страцимир Павлов – подсказва преди спектакъла Госпожа Виола. А сега нашите малки приятели ще могат да научат как се танцува гавот, от коя държава идва полката, защо ръченицата е толкова специална, кой е измислил тангото и още много други интересни факти от света на танците и музиката. „В програмата ще чуем шедьоври на музикалната класика, между които унгарски танц от Брамс, валс от Шостакович, либертанго от Пиацола. А радостта от танца ще блика от изпълненията на младите таланти, които ще се представят с класически балет и български народни танци. Както на всеки концерт от „Музикалните приказки на Госпожа Виола“, сцената ще бъде отворена и за любознателните малчугани от публиката, които ще могат активно да се включат в музикалните изпълнения.

Концертът матине на 10 март, неделя, започва точно в 11:00 в Зала 1 на Фестивалния комплекс. Входът е безплатен за деца и родители и за всички приятели на музиката.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град