Задачки-закачки

Начало | Задачки-закачки | Можете ли да разрешите тази детективска мистерия само от една картинка? Опитайте!

Можете ли да разрешите тази детективска мистерия само от една картинка? Опитайте!

Мирела Любенова | 2016-12-13

Можете ли да разрешите тази детективска мистерия само от една картинка? Опитайте!

Харесва ли ви да сте детективи? Обичате ли докато гледате или четете нещо за Шерлок Холмс да си се представяте на негово място или пък още по-хубаво на мястото на Лари Мистъри, а може би предпочитате братовчедката му Агата? Много е интересно как всички тези детективи успяват да разгадаят ходовете на лошите само от една дума, един знак или една следа от обувка и да стигнат до дъното на цялата работа, която изглежда така мистериозна. Мислите ли, че и вие можете да правите така? Сега е точния момент да проверите своите знания и най-вече логическа мисъл и да докажете на себе си и на всички колко велики детективи сте. Освен това е много хубаво и полезно да упражнявате ума си, а това може да стане и без да умножавате десетцифрени числа. Понякога е достатъчно една картинка с нещо, което трябва да намерите.

Точно затова решихме да ви препоръчаме да опитате да разкриете тази детективска мистерия., пък кой знае може дори и да ви стопли в тези студени зимни дни. Така че сложете детективската си шапка и да започваме!

Представете си, че навън е горещ летен ден, вие сте свършили със задачите за днес и понеже цял ден сте седели в детективската кантора, решавате да се порадвате на следобедното слънце край брега на близкия язовир. Отивате там, пълно е с хора, които правят същото като вас и се забавляват. Играят с топка, ловят риба, плуват с надуваеми лодки... Изведнъж обаче чувате как едно момиче плаче и като истински детектив веднага отивате да видите какъв е проблемът.

– Какво има, госпожице? – питате вие милото момиче. – Моля, успокойте се и ми разкажете спокойно какъв е проблемът!

– Лесно ви е да го кажете! – тросва се разстроеното момиче между риданията си. – Не можете да си представите колко скъпа беше за мен тази гривна. Подарък от скъпата ми баба! Идвам тук всеки ден от лятото и винаги, когато плувам свалям гривната и я оставям на кърпата си. За повечето хора тя е просто едно парче метал, така че никой досега не я е докосвал, пък и тук хората са добри и не правят такива неща! Днес направих същото, свалих я, оставих я върху книгата си, която е върху кърпата и отидох да поплувам. Когато се върнах, нея я нямаше! Много ми е скъпа и то не защото е от злато или нещо такова, а защото е подарък от баба ми! – продължава да плаче момичето.

Вие като един истински детектив няма как да не се трогнете от тази история и да не искате да помогнете на бедното момиче. Веднага се сещате, че този, който е минал и я е взел е трябвало да остави някакви следи в пясъка около кърпата. Оглеждате се, но няма нищо такова, виждате само вашите стъпки и тези от мокрите крака на момичето. Но все пак няма как някой от всички хора тук да не я е взел. През това време те наобикалят около вас и момичето, за да видят какво се случва. Вие сте толкова умен и опитен, че само от един поглед разбирате кой точно е откраднал гривната.

Това е! Можете ли, гледайки картинката да се сетите, кой от всички е взел безценната гривна от баба? Опитайте! Очакваме вашите отговори и предположения в коментарите!



Коментари
25 коментара

Ели , ,

Публикувано на 13.12.2016

Гривната е взела жената с чантата .

АННА РАШКОВА, 8 г.,

Публикувано на 13.12.2016

ДРУГОТО МОМИЧЕ ЗАЩОТО ТО Е ЕДИНСТВЕНОТО МОМИЧЕ И НА МОМЧЕТАТА НЯМА ДА ИМ ТРЯБВА ГРИВНА ЗАКАКВО ИМ Е

Ани Димитрова, 12 г.,

Публикувано на 13.12.2016

Според мен по-едрият защото гледа странно

Ани Димитрова, 12 г.,

Публикувано на 13.12.2016

А този с въдицата да му е съучастник

Мария Христова, 12 г.,

Публикувано на 14.12.2016

Момчето с плавниците, според мен.

Мария Димитрова, 11 г.,

Публикувано на 14.12.2016

Според мен е ниският мъж с ракетата за федербал гледа много странно ,упулено и ако сте забелязали бузите му са леко изчервени човека с въдицата е замесен! ДО РЕДАКЦИЯТА: това ли е верния отговор???

От редакцията: Здравей, Мария. Благодарим, че сподели разсъжденията си с нас. В края на седмицата ще кажем и верния отговор. :-)

рени , ,

Публикувано на 15.12.2016

Може да е мъжът с червените шорти и очилата. Това на ръката му може би е гривната... Но ако я беше откраднал той нямаше да си я сложи ей така..

Симона Мешева , Десет г.,

Публикувано на 24.12.2016

Мисля че е или сърфиста защото той единствен се усмихва и при държането на сърфа може да държи гривната, или е момичето с чантата защото то гледа сякаш не му пука, или да е момченцето с очилата защото кой ли ще заподозре малко и невинно дете. Верен ли е отговора ми и ако да кой от всички?

Симона мешева , ,

Публикувано на 28.12.2016

Кой е верният отговор?

От редакцията: Здравей, обикновено за най-верен се смята човекът с въдицата, защото след като не са оставени следи само той може да закачи гривната и да я вземе. Но признаваме, че твоя ни хареса доста повече и беше определено по-оригинален.

ti as, 18 г.,

Публикувано на 28.12.2016

spored men e momicheto

Симона Мешева , ,

Публикувано на 29.12.2016

Разбрах,Разбрах,Разбраааааааахххххх!!!!!!!!Гривната е зад книгатааааааа!!!!!!!Личи сиииииии!!!!!!

рени , ,

Публикувано на 30.12.2016

След като поразмишлявах разбрах, че гривната е открадната от момчето с въдицата. Тъй като около кърпата няма ничии други следи, освен тези на потърпевшата. Само този с въдицата е имал възможнаст да открадне гривната без да остави следи. Надявам се отговорът ми да е верен.

Татяна Петрова , ,

Публикувано на 31.12.2016

Какъв е верният отговор?

От редакцията: Здравей, обикновено за най-верен се смята човекът с въдицата, защото след като не са оставени следи само той може да закачи гривната и да я вземе.

Нели , 10 г.,

Публикувано на 31.12.2016

Да човекът с въдицата е стъпките изглеждат същите и няма следи по кърпата.

Todor Dachev, 16 г.,

Публикувано на 06.01.2017

Гривната е под книгата, защото се казва, че като е идвала всеки ден е оставяла гривната върху кърпата, а когато изчезва гривната казва, че я е оставила върху книгата, която е върху кърпата. Според мен това е отговора.

bilqna petrova, 10 г.,

Публикувано на 08.01.2017

spored men e momi4eto do knigata za6toto gleda stramno i e podozirat

Ипек Изетинова, 10 г.,

Публикувано на 09.01.2017

Мисля че е човекът с въдицата поне аз така мисля

Иван Еленков, 9 г.,

Публикувано на 15.01.2017

Жената с чантата .

ВИКИ , 11 г.,

Публикувано на 27.01.2017

според мен е този който гледа като детектив защото ако видите има стъпки отдолу които са точно големи колкото крака му МИСЛЯ

божидар , ,

Публикувано на 19.02.2017

момчето с въдицата е защото като няма следи значи крадецът е пробвал други методи той я е взел с помощта на въдицата протегнал е въдицата към гривната закачил я е и я е издърпал

Цвети Пашовска, ,

Публикувано на 31.03.2017

Аз мисля, че е момчето с въдицата,защото изглежда доста уплашен и доколкото се вижда от картинката - не е опитен рибар, тъй като в кофичката му няма нито една риба. Смятам ,че се е опитал да хвърли въдицата с опит да хване някоя риба,но нали е начинаещ ,вместо напред , той я е хвърлил назад и така тя е закачила гривната ,която едва ли е открадната,а просто е излетяла към морето. Така мисля аз , но разбира се има много други варианти , защото все пак един детектив трябва да гледа на нещата от всички възможни ъгли.

Андреа Райкова, 8 г.,

Публикувано на 23.04.2017

Човекът с въдицата, защото няма други следи по пясъка, освен тези на момичето.

Влади Желев, 13 г.,

Публикувано на 29.04.2017

Тъй като в началото пише представете си , ще си представя че някой я е откраднал

Стефи , 11 г.,

Публикувано на 13.07.2017

Според мен е човекът с въдицата защото не са оставени следи ако е била жената трябвало да има следи до редакцията права ли съм

Ольга Биркина, 57 г.,

Публикувано на 29.11.2021

Рыболов удочкой подцепил ожерелье и положил в ведро!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град