новини детски

Начало | новини детски | Може ли лама да се дресира с морков, разберете от Софийски постоянен цирк

Може ли лама да се дресира с морков, разберете от Софийски постоянен цирк

Аз детето | 2011-04-13

Може ли лама да се дресира с морков, разберете от Софийски постоянен цирк

Пеещият телевизионен водещ Драгомир Драганов сбъдна детската си мечта – да стане дресьор на екзотични животни на премиерата на новата програма на единствения Софийски постоянен цирк на сцена, която се състоя в събота, 9 април 2011.
Водещият излезе на манежа с ламата Мечо и един морков, с който възнаграждаваше животното за правилното изпълнение на творческата задачка. Да подкрепят Драго в новото му амплоа дойдоха колегите му от нощното петъчно шоу на БНТ – съводещата Лара Златарева и режисьорът легенда Хачо Бояджиев.

Премиерата на спектакъла „Да живее българският цирк“ в салона на читалище „Цар Борис Трети“ (бившето „Валентин Андреев“), което се намира на ул. „Клокотница“ №29 (до градинката на Централна гара) уважиха актрисата Деси Бакърджиева от „Стъклен дом“, режисьорът Ники Априлов и някои от най-известните циркови фамилии – Славови, Божилови и Първанови, които са носители на наградата „Златен клоун“ от фестивала в Монте Карло.

Световноизвестният цирков акробат Енчо Кирязов не успя да присъства на самите представления, но изгледа генералната репетиция ден по-рано. Естрадната прима Мая Нешкова и композиторът Кирил Икономов също не успяха да дойдат заради организацията на предстоящия си голям концерт в зала 1 на НДК на 17 май 2011, но пък техните близначки Йоана и Весела присъстваха на премиерата със свои приятелки.

Всички гости затаиха дъх при появата на единствения мъж-каучук в Европа Георги Генчев, който е и от петте в света. 21-годишният левент от Бяла излезе на сцената като Тарзан, за да покаже своите невероятни изпълнения. Жонгльорът Дани Димитров – една от звездите на най-големия италиански цирк „Американо“ показа за първи път в България уникалния илюзионен номер „Тайната на китайските маски“, който е патент на Китайската национална опера. За части от секундата младият талант ще смени своите лица няколко пъти. Известната Фамилия Бузгьови се върна от Турция, за да предложи някои от своите номера – дъщерята Лили завъртя едновременно 25 обръча на кръста си и язди красивия кон Джони, а майката Петя зарадва най-малките с дресура на пудели, гълъби, холандски петли и едно малко декоративно японско прасенце. Именно Петя Бузгьова даде летящ старт на първото българско куче космонавт Ричи. С престижна награда от цирковия фестивал в Корея се завърна акробатката Леонсия Докузова – тя се представи с акробатичен етюд във въртящ се обръч и отвесно въже.

Софийският постоянен цирк на сцена срещна на живо децата за първи път с още няколко атрактивни животни артисти – щраусът Чарли, ламата Мечо, два питона и игуана.

Двучасовите спектакли с антракт са всяка събота и неделя от 11 и от 16 часа.

РЕЗЕРВАЦИЯ и информация за групови посещения може да се направи на касата на телефон 02 / 931 33 99.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град