важните неща

Начало | важните неща | Моята гора – моята свръзка с природата

Моята гора – моята свръзка с природата

Ани Куцева, 11 г., Храбрино | 2008-04-15

Гората е може би единственото място, което ни свързва с природата и ни показва какъв е бил светът, преди хиляди години, когато хората предпочитали да се топлят със сухи клонки и не отсичали дърветата безразборно.

Сега цивилизацията е напреднала и предпочита да построи поредния небостъргач, поредната фабрика, вместо да се наслаждава на чистия въздух, идващ от всяко едно растение. Вместо да обикаля големите магазини, човек може да се разходи в гората и да “купи” нещо наистина полезно – чистия и приятен въздух, както и чувството за свобода в природата.

Там, където живея – Храбрино, въздухът е съвсем чист. Това се дължи на седем малки гори, разположени в различни краища на селото.. Щом излезеш навън, поемаш дълбоко въздух и се наслаждаваш на неговата чистота и свежест и на аромат на горски цветя.

Ако ме попитат “Къде искаш да живееш – в голям град или в малко, закътано селце?”, аз без колебание ще кажа “Разбира се, че искам да живея на село.” Всъщност наистина съм селско момиче и се гордея от този факт. Сутрин щом изляза вън, веднага се чувствам бодра. Затварям очи и поемам приятния мирис на чистота.

Жителите на село Храбрино, или поне половината искаме да помогнем повече, за да се спасят горите. Аз лично бих направила всичко, с което мога да помогна.

Участва в конкурса “Детска седмица на гората”



Коментари
2 коментара

neli , 9 г.,

Публикувано на 23.11.2008

alu6ka maq ti si alena zvezda ti si roza ti si krem ti si 6tasti e za men i otidoh v gorata brebroh listata te bqha 1005

Анонимно , ,

Публикувано на 13.12.2020

Напиши аз сам мн як ве коментар*

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град