новини детски

Начало | новини детски | Моето българско училище в Холандия

Моето българско училище в Холандия

Маги, 11 г., Лайден (Холандия) | 2009-10-06

Моето българско училище в Холандия

Здравейте!
Казвам се Маги и съм на 11 години. Живея и уча в Холандия, но горещо обичам моята родина България и тя много ми липсва. През уикендите ходя на българско училище, където се учим да четем и пишем на български език, учим и за историята и традициите на нашия народ, пеем български песни.
Бих искала да ви разкажа за първия учебен ден, защото това беше едно много вълнуващо за мен събитие. Сигурна съм, че всички деца с нетърпение са очаквали този ден, защото много се радваме да сме заедно и да играем. В нашето училище е много весело, повярвайте ми! И така – всички се събрахме на 12 септември! Малко трудно се познахме, нали бяхме пораснали с едно лято – но скоро преодоляхме първоначалното смущение и в цялата сграда ехтеше смях и глъч на български език.
Започнахме с тържество, но всъщност целият ден беше празничен – а и кога ли не е бил! Толкова се радваме да сме заедно! Посрещнахме с цветя нашите учителки, но нямахме търпение да мине тържествената част, за да играем и се запознаем с новите деца. Удари и първия звънец. За някои деца за първи път! Влязохме в час и учителките ни разказаха какво ще учим през годината и какво очакват от нас – сериозна работа!!! Получихме нови учебници. С нетърпение чакам следващите занятия – толкова е хубаво да си говорим на български език!!!

Моето училище
Моето училище прекрасно
В училище си направихме огромна скулптура от хартия



Коментари
3 коментара

Румена Тонова, 9 г.,

Публикувано на 15.10.2009

и в виена (АБТРИА* има бьлгарскоучилище и аз ходя с един приател супер е много убичам да ходя и моята учителка е много мила

Памела Генчева, 11 г.,

Публикувано на 26.10.2009

това е тъпоо този сайт не може ли да има игри снимки и такива си неща направети го да може да си правят профили или пък да има състезание да видим кой най хъбаво ......

анонимен , ,

Публикувано на 26.10.2009

дабе ходиш в виена

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град