новини детски

Начало | новини детски | Мобилен планетариум посреща старозагорските деца с космически подаръци и 360-градусов екран

Мобилен планетариум посреща старозагорските деца с космически подаръци и 360-градусов екран

Аз детето | 2018-07-13

Мобилен планетариум посреща старозагорските деца с космически подаръци и 360-градусов екран

Деца, любители на астрономията и природата могат да посетят мобилен планетариум „Астронет“ в Стара Загора, съобщават от dariknews.bg Интерактивното шоу ще се проведе на 15 юли в НЧ „Св. Климент Охридски“. Целта е да се събуди интересът на децата в областта на науката, да визуализират допълнителната информация за предметите, преподавани в училище. В рамките на 60 минути, децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо. Филмите, които малчуганите ще наблюдават в планетариума са с научна тематика, съобразени с възрастовите групи и се прожектират на 360-градусов екран. Освен това, всички участници ще имат възможността да наблюдават „Научно шоу с течен азот“, ще хапнат вкусна изненада и ще се потопят във вълшебния свят на планетите и звездите.

Мобилната конструкция на планетариума може да побере до 20 участника едновременно. Всяко дете ще получи научен подарък, който може да си вземе вкъщи.

Организатор на събитието е „Щура лаборатория“. Таксата за участие е 15 лв. Записване на телефон: 0889/94-61-11.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град