любопитно

Начало | любопитно | „Мими и Макс“ – невероятното пътешествие на две съвременни деца

„Мими и Макс“ – невероятното пътешествие на две съвременни деца

Аз детето | 2011-05-13

„Мими и Макс“ – невероятното пътешествие на две съвременни деца

На 4 май 2011 година в Столична библиотека бе представена новата българска детска книжка „Мими и Макс“.
Месец след международния ден на детската книга, децата в България вече имат още един възможен избор из рафтовете с приказки и истории за невероятни приключения. Както е акцентирано в подзаглавието на книжката, „Мими и Макс“ е една история за малки и големи. Това е приказка за всички малки и големи деца, които обичат историите за чудеса и вълшебства, за животни, които общуват с хората, за приказни места и герои. Пропита с топлота, човечност и преклонение към природата, тя е и завръщане към духовността – благодат за чистата детска душа, атакувана всекидневно с псевдокултура от телевизия, интернет и лъскави модернистични преводни издания.
Тя е и за всички пораснали деца, които не просто искат да си спомнят детството, а се стремят да възпитат и съхранят в своите деца любовта към природата, към земята, към чистите взаимоотношения между хората. Затова и някогашните, и сегашните деца, които са отраснали с „Малкият принц“ на Антоан дьо сент Екзюпери и „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол, както и тези, завладени от „Хрониките на Нарния“ на Клайв С. Луис, несъмнено ще оценят невероятното приключение на едно малко момиче и едно малко момче, потеглили на неочаквано пътешествие в един различен (дали?) свят.

„Мими и Макс“ не е просто история, пренасяща герои в друга реалност. Следвайки един необичаен път, двете пътешестващи деца се превръщат в малки откриватели... на големи неща и откриват света около себе си по необикновен за нас начин.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град