стихчета от деца

Мила мамо

Румена Цонева | 2015-03-09

Мамо, най-хубавото си ти,
в живота ми слънце блести.
Ти си нещо  най-свято
като топло лято.
Очите ти ме галят,
любов в мене палят,
милваш ме с нежни ръце.
Мамо, обичам те от сърце!

Чудната баница  на баба
 
Знаете ли, че аз сама правя вкъщи баница. Но се научих, от моята баба. Нейната баницата ставаше много вкусна, затова един ден  реших да опитам сама. Първо пуснах фурната на 300 градуса, за да се загрее. После започнах да приготвям сместа. Сложих четири яйца,  разбих ги, добавих кофичка кисело мляко с две лъжички сода,  натроших около 300 грама сирене и десет лъжици олио. Намазах тавата и започнах да редя корите. Между корите слагах от сместа, а като наредих всички най- отгоре изсипах останалата смес. Намалих градусите на 250 и сложих баницата да се пече.
Нямах търпение да стане готова. Непрекъснато поглеждах да не изгори. След около половин час тя беше готова. Всички нетърпеливо чакаха да видят моето творение. Аз тържествено я извадих и както съм виждала да прави баба, я сложих да изстине, като я покрих с кърпа.
Не забравих  да сложа покривка, чинии за  всеки и развълнувана поканих  мама, тате, братята ми, баба и  дядо. Като видях с какъв апетит  унищожават моята баница, аз се  зарадвах. Бях безкрайно горда, че успях да я направя като баницата на моята баба. Беше останало едно парченце и за мен. Наистина страшно вкусна! Баба ме погледна и се усмихна доволна. Най-хубавото е, че зарадвах баба, която много обичам и почитам.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град