За учители

Начало | За учители | Международна награда на херцога на Единбург – България с нови възможности за училища и младежи

Международна награда на херцога на Единбург – България с нови възможности за училища и младежи

Аз детето | 2017-02-15

Международна награда на херцога на Единбург – България с нови възможности за училища и младежи

Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ стартира своята зимна кампания по лицензиране на училища като Независими оператори на Наградата. Училищата и организациите имат възможност да станат лицензирани оператори на Наградата и директно да предоставят програмата на Наградата на своите възпитаници.

„Международната награда на херцога на Единбург“ (Наградата) е водеща международна програма за личностно развитие и постижения за младежи на възраст между 14 и 24 години. В България Наградата официално стартира в началото на 2014 г. като е подкрепена от Министерство на образованието и науката. В каузата повярваха и подкрепиха и много известни личности от сферата на бизнеса, неправителствения сектор и институции като: Елена Маринова, Саша Безуханова, Британско посолство, Красимира Величкова, Елица Баракова, Светлозар Петров, Walltopia, UniCredit Bulbank, Deloitte, Konika Minolta Bulgaria и други.

Всяко училище и организация в България има възможност да стане независим оператор на Наградата, като за целта преминава през лицензираща процедура и се запознава с ценностите, философията и стандартите на програмата. Учителите, които са мотивирани да участват активно в процесите, свързани с програмата, преминават специализиран обучителен курс. Те стават част от пътя, който изминават младите хора към постигането на личните си цели и им помагат да поддържат мотивацията и постоянството си, за да постигнат Наградата и да получат международно признание за своите усилия. Програмата дава добавена стойност на образователния процес, като сертифицира всички знания и умения, придобити в извънкласните допълнителни дейности и утвърждава училището като привлекателно място и среда за развитие на младите хора.

Какви са изискванията, за да станете лицензиран оператор на Наградата в България:
опит и желание за работа с младежи в извънкласни и доброволчески дейности;
организационен капацитет – хора, които имат опит и желание да работят с младежи;
вътрешни правила и процедури за работа с млади хора (етичен кодекс, процедура);
желание да се валидират с международно признат сертификат, качествата и уменията, придобити в сферата на неформалното учене.

За да кандидатствате и станете част от семейството на Наградата трябва да попълните регистрационната форма най-късно до 28.02.2017. След преглед от екипа на Наградата ще се свържат с вас. В момента над 400 младежи от 14 града в България активно постигат своите цели в индивидуалната си програма в Наградата. 33 са лицензираните оператори, сред които има училища, неправителствени организации, бизнес организации и студентски асоциации.

За повече информация пишете на home@intaward-bg.org.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град