важните неща

Начало | важните неща | Майката е най-ценното нещо в живота на човек

Майката е най-ценното нещо в живота на човек

Мария Ковачева | 2013-03-19

Преди да кажем, че моята майка е най-добра трябва да разберем какво е майка! Майката е една незаменима част от света. Тя е жената, която се грижи за всичките проблеми в семейството. Майка може да бъде и жена, която е осиновила или която е отгледала дете.
Майката се грижи за домакинството, децата, за топлия и уютен дом и има и много други задължения, които я правят майка.
В 21-век вече доста често се намират майки, които не обичат децата си. Но за всяка една майка най-важното е децата й да са щастливи и да вървят към доброто. Когато детето има проблеми майката помага като дава съвети. Тя е Слънцето, което ни топли и ни осветява. Понякога когато майката ни забрани нещо ние избухваме. Но колкото и спорове да има срещу нас майките ни мислят доброто ни.

Защо майките ни са по-добри от бащите? Защото бащите ни не разбират болката ни те си знаят своето, докато майките ни ги боли от всяка наша сълза. Аз доста често съм казвала, че мразя майка си, но е само на думи, аз винаги ще обичам майка си и й благодаря за всичките грижи, съвети и че не ме е лишила от нищо.

Моята майка е най-добра за мен! Тя е добра и с това, че ми прощава за всяка една моя грешка! Дори поетите разказват за своите майки. Като например Димчо Дебелянов в стихотворението „Да се завърнеш в бащината къща". Той страда за баща си, но и за майка си.
Пепеляшка също много обича майка с и  след смъртта й тя сякаш загубва живота си. От майката по-добро няма в живота. Дори да направиш грешка, която майката казва, че няма да ни прости това изобщо не е така.
Майката е слънчевата светлина в деня ни, тя е дървото на което се облягаме, тя е тази която се грижи за нас, тази която ни познава най-добре, тя ни кара да мечтаем, тя е най-добрият и приятел и ред други. С нежните си ръце и нежното си гласче тя ни помага!

Участва в конкурса " Моята майка е най-добрата



Коментари
5 коментара

Петя , ,

Публикувано на 19.03.2013

Всъщност това, което си писала за бащата не е вярно. Не може на един родител да не му пука за своето дете.

Диди , ,

Публикувано на 20.03.2013

Да, съгласна съм с Петя! Някой деца живеят само с баща си! Може ти да не обичаш своя баща, но не говори така и за другите!!!! Иначе е добро!

mariq , 15 г.,

Публикувано на 21.03.2013

Az ne kazvam che bashite ne obichat svoite deva obache naprimer kato imate jenski problemi na koi spodelqte?

Таня , ,

Публикувано на 25.03.2013

Браво за старанието!Хубаво съчинение! :-)

krasimira , 12 г.,

Публикувано на 14.02.2015

az jiveq s bashta si no mn bix iskala da jiveq s maikami v se pak sam momihe na bashami ne bix spodeli la nsht a na maikami bix i spodeli la vsuhko vinagi maikata e nai vajnata zashtoto tq ni e durjala v utrobata si 8 ili 9 meseca neznam kolko sa no iskam da kaja nikoga da ne mrazite maika si zashtoto kakvato i daetq vi obiha

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град