новини детски

Начало | новини детски | „Малкото голямо четене” с изложба в Софийската градска художествена галерия

„Малкото голямо четене” с изложба в Софийската градска художествена галерия

Аз детето | 2011-06-01

„Малкото голямо четене” с изложба в Софийската градска художествена галерия

По случай международния ден на детето 1-ви юни, „Малкото голямо четене” покани всички почитатели на предаването и на четенето на изложба. Тя се състои от творбите на наградените в конкурса „Детска рисунка”, както и от рисунките по книгите, които попадат в класацията ТОП 10.

Всички награди на отличените в конкурса бяха връчени на официална церемония на 12-ти май в БНТ, а на 1-ви юни рисунките на младите творци намериха своето достойно място в Софийската градска художествена галерия (етаж 2).

Изложбата бе открита от директора на „СГХГ” Аделина Филева, продуцента на предаването Евгения Атанасова, програмния директор на БНТ Севда Шишманова, както и от други членове на екипа точно в 12 ч. Специално по случай празника, екипа на „Малкото голямо четене” бе подготвил подаръци за всички  присъстващи.

Сред посетителите на изложбата беше и заместник-кмета по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" към Столична община Христо Ангеличин, както и кандидата за кмет на синята коалиция на предварителните избори  Прошко Прошков.  Най-малкият гост на събитието бе двумесечното бебе Калина.

Изложбата с творбите на взелите участие и награди в конкурса „Детска рисунка” ще продължи и утре 2-ри юни. 
На мястото на събитието и през двата дена ще бъдат изложени 10-те любимите детски книги на България, специално предоставени от Хеликон.

Дотогава, продължавайте да гласувате за своя фаворит, и гледайте „Малкото голямо четене” по БНТ, за да разберете дали вашата любима детска книга ще победи! Гласуването на страницата ни malkotochetene.bnt.bg ще продължи до самия финал на кампанията 19 юни.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град