покани

Начало | покани | „Малкото голямо четене“ ви кани на забава на 2-ри и 3-ти на езерото Ариана в София

„Малкото голямо четене“ ви кани на забава на 2-ри и 3-ти на езерото Ариана в София

Аз детето | 2011-04-02

„Малкото голямо четене“ ви кани на забава на 2-ри и 3-ти на езерото Ариана в София

Тази събота и неделя, 2-ри и 3-ти април, от 11 до 16 ч. на езерото „Ариана“ „Малкото голямо четене“ Ви кани да посетите инициативата на Асоциация „Българска книга“ „Походът на книгите“, която е посветена на Международния ден на детската книга 2-ри април.
На нея ще можете да откриете и специално създадения щанд на „Малкото голямо четене“, където ще намерите част от книгите от класацията Топ 100. Там ще Ви очаква един от сценаристите на проекта Богдан Русев, както и децата от рекламната кампания. Шареният щанд с любимите Ви детски книги ще Ви радва и на следващия ден, 3 април, на който за най-верните почитатели на предаването екипът е подготвил много изненади. Какви са те, ще разберете само ако посетите щанда на „Малкото голямо четене“.

На празника ще можете да се запознаете и с водещата на предаването Гергана Плетньова. Младата актриса ще прочете откъс от своята любима детска книжка, в специално създадения литературен трамвай.

Тази неделя, 3-ти април, от 19:15ч. предаването на БНТ „Малкото голямо четене“ ще бъде посветено на непослушните герои от приказките. Непослушните герои, тези смели литературни образи, които носят в себе си различното – момичета и момчета, които объркват всяко обществено очакване и носят в себе си духа на свободата... Да си непослушен никога няма да стане приемливо, но и затова винаги ще си остане толкова примамливо…

По темата за непослушковците, палавниците и немирниците от детските книжки в студиото заедно с водещата Гери ще си говорят актьорът Борис Георгиев и авторката на книгата „Близо до бебето“ Василена Доткова. Малките гости Ая Миладинова, Йоана Анастасова, Радослав Атанасов, както и Калоян Йорданов ще разкажат кои са най-симпатичните им непослушни герои, какво хубаво са научили от тях и каква е поуката от приказките за тях.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град