новини детски

Начало | новини детски | Малкият Никола на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе оживява в нов комикс

Малкият Никола на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе оживява в нов комикс

Аз детето | 2018-05-08

Малкият Никола на Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе оживява в нов комикс

Палавият умник Николà пак е тук, по-забавен и дяволит от всякога. Знаете ли, че „Малкият Николà“ е създаден отначало като цветен комикс

„Малкият Николà. Първоначалният комикс“ (превод: Венелин Пройков, 48 стр., твърди корици, цена: 18 лв.) включва неиздаваните панели, писани от Рьоне Госини и рисувани от Жан-Жак Семпе още през 1955 година. В този албум ще откриете първоначалните стъпки на малкия Николà, създаден от двамата автори. Лудориите на прочутия ученик и неговото обкръжение са съвсем истински, а патилата му могат да сполетят всеки малчуган, сигурно затова илюстрациите и разказчетата се харесват от толкова много деца по цял свят. 

Рьоне Госини (1926-1977) е автор с искрящ талант, „баща“ на Астерикс и Николà, създател на цяла плеяда забележителни герои, спечелили сърцата на момичета и момчета от всички краища на света. Оригиналните илюстрации на поредицата за Николà са дело на друг знаменит творец – портретиста Жан-Жак Семпе. Книжките са четивни и красиво оформени, а историите са пригодени за психиката на децата, навършили 6 години.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град