новини детски

Начало | новини детски | Малки принцове и принцеси в зимната ни столица

Малки принцове и принцеси в зимната ни столица

Аз детето | 2011-03-23

Малки принцове и принцеси в зимната ни столица

Цяла седмица зимната ни столица Банско беше гостоприемен домакин на Международния детски конкурс за красота и таланти „Little Miss & Mister Galaxy“ 2011.

Това, което се случи през тези няколко дни на конкурсната програма, може да се опише единствено с думата „приказка“. Една истинска зимна приказка за участниците в конкурса и техните родители, за членовете на международното и звездното детско жури, за гостите и спонсорите. Домакините бяха създали невероятна обстановка, а организаторите – прекрасна програма.
В конкурса се включиха деца от 3 до 15 години от Украйна, Русия, Бразилия, Китай, Татарстан, България и др.

Още в първия ден децата посетиха Рилския манастир. След това участниците плениха международното жури, облечени в оригинални и пищни национални костюми. Те разказваха за себе си и своите страни на английски език. Имаше среща и със секретаря на община Банско госпожа Веселинка Дурчова. Децата подариха сувенири и бяха много щастливи от срещата.

Вечерта беше шоуто за родителите и придружителите. Те дефилираха невероятно на модния подиум. Журито оцени и изпълненията на специално подготвени номера – човек можеше само да се възхищава на способностите на родителите. „Най-добро семейство“ спечелиха Ивелина Тодорова и Петър Тодоров от Русе за завладяващото си изпълнение на песен на „Тоника“ – „ Здравей, как си, приятелко“, а семейство Асесорови от Русия – за изпълнение на песен на Висоцки.

Най-подготвяното и очакваното от децата винаги е шоуто на талантите. Всички представиха своите песни и танци. Буря от аплодисменти посрещаше и изпращаше изпълнителите. Петър Тодоров изпълни песента „Джули“, която поднесе с много артистичност, като по време на изпълнението захвърли сакото си и подари балон на дама от журито.

И накрая дойде денят на финала. Началото бе дадено с лазерно шоу. На сцената на Хотел „Перун“ излизаха един по един участниците, облечени във фантастични костюми. Във втория тур на екрана вървяха видеовизитките, а участниците дефилираха на сцената в националните си костюми. Водещите на вечерта Леда Виденова – „Малка мис България“ и „Принцеса на света“ и младият актьор Йоан Карамфилов обявиха третия тур, който представляваше дефиле с дрехи на дизайнерката Мариета Славчева. Истинската приказка беше в четвъртия тур. Тук всички бяха облечени в бални рокли и костюми и завладяха цялата публика, затаила дъх пред вида на тези принцеси и принцове. Петър Тодоров спечели златна лента и купа „Little Mister Galaxy“ 2011.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град